Vill du skugga ett program? Klicka här!

Ut på det djupa

Postat i Biblioteksbloggen av på 28 februari, 2019 0 kommentarer

Jag gillar Ulrika Lidbos böcker jättemycket. Det är något med hennes sätt att berätta. Hon tecknar en tydlig och trovärdig bild av hur det är att vara ung.
Ut på det djupa handlar om osäkerhet och oro för att inte duga. Den där känslan som vi alla (tror jag) någon gång har upplevt.
Hon har tidigare skrivit böcker om mobbing och om bulimi/anorexi. Hon tar sig ann svåra ämnen utan att blinka.
Det är sommarlov och Lina har just blivit dumpad av sin närmaste vän pga att hon är så tråkig, härmar andras klädstil och aldrig tar några initiativ.
Hemma är det storasystern Sanna som får all uppmärksamhet. Hon dejtar äldre killar, kommer inte hem på flera dagar och dras allt längre in i drogmissbruk. Hon och Lina brukade vara nära men nu verkar det som om Sanna hatar henne.
Lina vill gå dansprogrammet på gymnasieskolan i en annan stad men kämpar med sin onda rygg, sitt dåliga självförtroende och det faktum att hon numera inte har någon att umgås med.
Så dyker Jessica Stolt upp i stan, hon är från Stockholm och supercool och hon vill vara med Lina. De börjar umgås med ett gäng killar som brukar hänga i parken och Lina blir förälskad i en av dem och plötsligt bryter hon alla sina löften om att inte dricka alkohol eller använda droger.
Jessica vill inte att Lina ska gå på ett gymnasium i en annan stad. Hon vill att de ska börja samma linje på samma skola och Lina vacklar än mer i om hon verkligen skall våga välja danslinjen.
Plötsligt slutar Jessica höra av sig och när Lina ringer hittar hon på ursäkter för att slippa ses. Har Lina blivit dumpad igen?

 

 

Share

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *