Estetiska programmet

Årets avgångselever berättar om varför de valde Sture.

Upplev den magi som finns i danssalen när elever och lärare skapar tillsammans. Vi har höga förväntningar på varandra och med ömsesidig respekt utvecklas du både som individ och som en i gänget. Om du vill stärkas som dansare, våga framträda inför andra eller växa som ledare i en grupp, har dansinriktningen mycket att erbjuda dig.

Fotograf Rebecca Wallin

”Här kombinerar man nytta med nöje. Det känns som ett andra hem och vi stannar gärna kvar efter skoltid.” Carl-Fredrik Almskoug & Alva Sjelvgren, Dans åk 2

Centralt för utbildningen är att ge fördjupade kunskaper inom scenkonstnärlig dans. Vår målsättning är att skärpa dina sinnen och utmana ditt intellekt. Genom hårt och lustfyllt arbete i vår stora danssal, utvecklar du din teknik i balett, modernt och jazz. Självklart får du ta del av olika influenser inom dansområdet, kopplade till utvecklingen i samhället. Sture är en smältdegel där kontraster möts. För att nå en utökad medvetenhet inom dansen använder vi även verktyg som film, sociala medier, reflektion och analys. Du får vara med om flera sceniska produktioner under din gymnasietid. Att kommunicera dansen till en publik är en viktig del av utbildningen.

”Utbildningen du aldrig vill sluta!”

Kjell Eklund, rektor
kjell.eklund@halmstad.se