Film – spetsutbildning

Estetiska programmet

Filmutbildningen är en högskoleförberedande spetsutbildning för dig som är intresserad av film och filmskapande. Här kommer du ha möjlighet att utveckla och öka dina kunskaper inom den rörliga bildens berättande. Du kommer jobba med allt från idé till färdig produktion i en kreativ miljö med professionell utrustning.

Som en av två spetsutbildningar inom film i Sverige ger vi dig de bästa förutsättningarna för att lyckas. Vi som jobbar med utbildningen har lång teoretisk och praktisk erfarenhet inom området.
Våra lokaler är byggda för att ge bästa möjliga produktionsförutsättningar, med bland annat en fullt utrustad film- och tv-studio. Vi samarbetar med Akademien Valand, Göteborgs universitet, samt Region Halland (Ett regionalt utvecklingscentrum för film och rörlig bild).

Filmutbildningen är riksrekryterande och efter examen har du som elev behörighet och kunskaper för högskolestudier inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena.

Kjell Eklund, rektor
kjell.eklund@halmstad.se