Vill du skugga ett program? Klicka här!

Gymnasiesärskolan

Lära för livet

På Gymnasiesärskolan är det viktigaste att lära för livet. Vilket program du än väljer kommer det att förbereda dig för ett rikt och meningsfullt vuxenliv – boende, jobb och relationer som du trivs med.

Utbildning för alla

Gymnasiesärskolan har utbildning för dig med en intellektuell funktionsnedsättning. Just nu går du förmodligen sista året i en grundsärskola eller en träningsskola. Eller så kanske du är individintegrerad särskoleelev i en grundskoleklass. Är du intresserad av matlagning och servering? Service- och kommunikation? På Sturegymnasiet kan du välja mellan det nationella Programmet för hotell, restaurang och bageri, Programmet för administration, handel och varuhantering, Programmet för hälsa, vård och omsorg samt Lärlingsprogram inom fastighet, anläggning och byggnation. Du kan även välj att gå det Individuella programmet. Du har möjlighet att praktisera på olika program i förväg, för att känna efter vad som passar dig bäst.

Hur funkar det?

Dina fyra år på Gymnasiesärskolan utgår ifrån dina förutsättningar och behov. De nationella programmen har gymnasiegemensamma- och programgemensamma ämnen. Det individuella programmet anpassas efter individens behov.

Gymnasiesärskolan har fyra olika program på Sture;

Vill du veta mer?

Kontakta studie- och yrkesvägledare:
Eva-Marie Paulsson
eva-marie.paulsson@halmstad.se
Telefon: 070-913 64 32