Handel- & administrationsprogrammet

Det personliga mötet är viktigare än någonsin!

Visste du att det i Sverige finns mer än 100 000 olika handelsföretag – både stora och små? Antalet anställda är nästan en halv miljon, vilket gör handeln till en av de största näringarna i landet. Inom handeln finns massor av karriärmöjligheter. Och för dig som drömmer om ett eget företag är detta förstås den självklara utbildningen!

arnelUnder utbildningstiden har du 17 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande), där du får möjlighet att skapa kontakter och se hur teorin fungerar i verkligheten.

Handelsprogrammet syftar i första hand till jobb direkt efter skoltiden, exempelvis som säljare, handlare eller dekoratör. Det finns även möjlighet för dig att vidareutbilda dig inom högskola och yrkeshögskola.

På inriktningen Handel och service får du utveckla dina kunskaper om handel och administration. Service och kommunikation är viktiga delar och du kommer att bli duktig på att utföra arbetsuppgifter inom detta område. Du utvecklar också kunskaper om entreprenörskap och eget företagande. Här får du söka och använda information från olika branscher och områden. Utbildningen ger dig också kunskaper om arbetsrätt, arbetsmiljö och diskrimineringsfrågor i arbetslivet.

Utbildningen förbereder dig för yrken som:

• Butikskommunikatör/Merchandiser
  • Butikssäljare
  • Egenföretagare
  • Entreprenör
  • Exponeringsdesigner
  • Kundservice
  • Näthandlare
  • Orderadministratör
  • Reception
  • Utställningsdesigner
  • Varumottagare

Efter utbildningen

Om du vill studera vidare efter gymnasiet, erbjuder Sturegymnasiet dig möjligheten att läsa in en grundläggande behörighet som kan ge möjlighet till högskolestudier.

Arbetsmöjligheter

Det är inte ovanligt att elever som gjort ett gott intryck under APL-tiden blir erbjudna anställning direkt efter studenten.

Peter Hjelm, rektor
peter.hjelm@halmstad.se