Hotell- & turismprogrammet

Det bästa av två världar – hotell och turism

Gillar du möten med andra människor? Då ska du utbilda dig inom den växande mötesbranschen som ger dig möjligheter att arbeta både i Sverige och utomlands!

Fotograf Rebecca Wallin

Hos oss får du en teoretisk och praktisk utbildning som ger dig kunskaper om service och bemötande. Precis som på andra program ges du möjlighet att läsa ämnen som ger dig behörighet till vidare studier på högskola/universitet. Du läser dessutom programspecifika kurser som ger dig en yrkesexamen inom hotell- och turismbranschen. Ute i branschen är efterfrågan på goda språkkunskaper stor. På Hotell- och turismprogrammet kan du läsa moderna språk steg 3 i åk 1.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Under utbildningens tre år gör du 16 veckors APL. Det finns möjlighet att APL utomlands. Vi samarbetar med olika hotell i Norge, Österrika, Portugal, Spanien och Frankrike. Vi har även ett nära samarbete med lokala företag inom branschen. Genom dessa kontakter får du möjlighet att prova olika yrkesområden såsom evenemang, event och konferenser. Många gånger leder APL och uppdrag till att du kan få arbete.

Vad händer sedan?

Efter avslutad utbildning kommer du vara väl förberedd för arbete i branschen. Kanske vill du jobba som hotellreceptionist, turistinformatör, konferensvärd eller med evenemang? Vill du istället vidareutbilda dig finns det en rad skolor och utbildningar att välja mellan, både i Sverige och utomlands. Alltifrån kortare kurser på folkhögskola till yrkeshögskola. Andra yrken du kan vidareutbilda dig till är exempelvis guide, reseledare och flygvärdinna. Det är du som bestämmer!

”Vi tyckte Sture var bra för man kunde vara sig själv. Man fick vara med och påverka sin utbildning samt möjlighet att praktisera utomlands.” Rebecka Nilsson & Jennifer Heilig Lööf, tidigare elever.

Peter Hjelm, rektor
peter.hjelm@halmstad.se