Vill du skugga ett program? Klicka här!

Nyfiken på Sture

På Sturegymnasiet studerar blivande kockar, musikproducenter, formgivare och andra med kreativa framtidsdrömmar. Det är en mötesplats full av liv och personlighet, där skoltid och fritid går in i varandra. När du har dina stora intressen på schemat kan det vara svårt att slita sig och gå hem för dagen. Andra världar som flyter ihop på Sture är utbildning och karriär. Redan under gymnasieåren kommer du att skaffa dig praktisk erfarenhet och branschkontakter.

Fotograf Rebecca Walin

Gemenskap och frihet

Med nästan tusen elever är Sturegymnasiet en ganska stor skola, ändå känns den liten och mysig. Kanske är det arkitekturen och grönskan som gör det? Gamla, historiska hus samsas med nya kring gräsplanen i mitten – en given plats för att koppla av och träffa kompisar på våren och sensommar. Helt säkert handlar det om den sköna gemenskapen och friheten att vara sig själv som finns här på Sture, oavsett om du vill smälta in eller väcka uppmärksamhet. Eleverna är stolta över sin skola, vilket ofta syns och hörs även utanför gymnasievärlden.

Fotograf Rebecca Wallin

Jobb, studier eller båda?

Sturegymnasiet erbjuder både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Även de senare har många praktiska och yrkesnära inslag. Väljer du ett program på Sturegymnasiet kommer du förmodligen att studera sådant som du redan ägnar dig åt på fritiden, eller har ett stort intresse för. Många av dina lärare har egen professionell erfarenhet från de yrkesområden de undervisar i. De kan hjälpa dig med goda råd och kontakter när det gäller extrajobb, arbetsplatsförlagt lärande (APL) och din framtida karriär.

Kommunikation

Sturegymnasiet har det perfekta läget för den som har lång eller kort resväg till skolan. Nära såväl centrum som tågstationen och ett stenkast från det nya resecentret. Givetvis finns en busshållplats precis utanför skolan.

Share