ES

Spetsutbildning i dans

Postat i Dans, Just nu!, Nyheter av på 19 oktober, 2018 0 kommentarer

Till hösten -19 startar vi spetsutbildning i dans på Sturegymnasiet, vilket innebär att vi har riksintag! I vår utbildning får du träna bl. a. modern/nutida dans, jazzdans , balett, improvisation och komposition. Vi är måna om att hjälpa våra elever att utveckla sin dansteknik för att möjliggöra vidare dansstudier på högre nivå. Den fördjupade kroppskännedom en dansare utvecklar finns med som en kompetens genom hela livet! Vi lägger stor vikt vid det egna skapandet, där du får utveckla ditt rörelsespråk och växa som människa. Kommunikation och samarbete är nyckelord i vår utbildning. Dessa förmågor kan anses som avgörande i ett framtida samhälle, oavsett vilken bransch du kommer att arbeta i. Och du vet väl att Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig en teoretisk grund som öppnar många dörrar inför framtida val?

Väggmålningar av Bild och formgivning

Postat i Bild och formgivning, Just nu! av på 18 oktober, 2018 0 kommentarer

Bild och formeleverna i åk 3 har fått i uppdrag att skapa väggmålningar i ett lekrum på Galleria Hallarna.

Körkonsert måndagen den 28 maj

Postat i Evenemang, Just nu!, Musik, Nyheter, På gång! av på 23 maj, 2018 0 kommentarer

Musikettor och tvåor låter oss lyssna på sköna körklanger i en lättsam vårkonsert i Bergmansalen.

Öppet genomdrag kl 14.00 och konsert kl 18.00.

Ingen föranmälan behövs, bara kom.

Välkomna.

Hälsar Es17 och 16m.

Hampus Inferno – en slutproduktion av ES15m

Postat i Musik, Nyheter, På gång! av på 17 maj, 2018

Efter tre år på Sturegymnasiets musiklinje ska ES15m äntligen få visa världen sin musikalitet i form av en slutproduktion. Hampus Inferno är en egenskriven show med en härlig blandning musik; klassiker varvat med doldisar osv. Showen handlar om Hampus makalösa resa igenom döden och kommer bli en show ni sent kommer att glömma! Så ta med vänner och familj och följ med till helvetet, för nu börjar showen…

Torsdagen den 24/5
Klockan:

Fredagen den 25/5
Klockan:

För bokning dagtid
maila: tittie.arstrand@halmstad.se

Bergmanssalen, Sturegymnasiet

Nationell Estetisk Kongress till Sturegymnasiet

Postat i ES, Evenemang, Nyheter, På gång! av på 5 februari, 2018
I vår är det vår tur!!!
Den 13-15 april är Sturegymnasiet värdar för Nationell Estetisk Kongress.
Estetlärare och skolledare från hela landet möts och förkovrar sig här denna helg
och får också möta en del av våra elever.
Kika på hemsidan om du är nyfiken på programmet.