Vill du skugga ett program? Klicka här!

Foto

Stipendieceremoni

Välkommen till Estetiska programmets Stipendieceremoni Tisdagen den 16/5 18.00 i Bergmanssalen, Medieteket.

Stipendiaterna kommer att medverka med dans, film, foto, konst och musik. I år har vi glädjen att dela ut 17 stipendier från Frimurarna, Rosie Nilssons Stiftelse, Film i Halland och Kungliga Musikaliska Akademien.

Varmt välkommen!

Share

Välkommen till film-mingel med fika!

Postat i ES, Evenemang, Foto, Just nu!, Nyheter, På gång!, Språkintro av på 25 april, 2017 0 kommentarer

Foto av Rebecca Wallin

Onsdagen den 26/4 kl 14-15 bjuder vi in till filmvisning. Elever från språkintro och det nationella estetiska programmet kommer att visa filmer som de har skapat tillsammans på temat Min resa. Även lärarna Rose-Marie Sandqvist, Dag Söderlund och Ia Thunberg kommer att finnas på plats för att svara på frågor om projektet som sker inom ramen för en magisterutbildning på Akademin Valand i Göteborg. 

Väl mött på Sturegymnasiets Medietek på onsdag!

Elever och lärare i SI16 och ES15e

 

Share

Händer på foto

Postat i Foto, På gång! av på 20 januari, 2017 0 kommentarer

Det är mycket på gång på Stures fotoinriktning! Eleverna i trean jobbar hårt med sina egna fotoföretag Flexfotot UF, LifePics UF och My Posters UF där de säljer fototjänster för att lära sig om företagande. Tvåorna är mitt uppe i studiofotografering där de tar egna bilder som liknar kända fotografier i projektet Pastisch.

På uppdrag

Flexfotot UF på uppdrag. Foto: FlexFotot UF

Sushi

LifePics Uf fotograferar för Takenaka Sushi. Foto: LifePics UF

Free Your Mind (Poster i A2-storlek). Foto: MyPosters UF.

Alla fotoelever har också satt igång sitt arbete med slututställningen som i år kommer att vara på Hotell Tylösand och i en lokal i centrum under maj månad. Följ gärna Fotosture på Facebook och Instagram för mer info om utställningar och annat som händer på fotoinriktningen.

Samtidigt så ställer en fd foto-elev ut på Halmstads Konsthall i Stadsbiblioteket (18/1-28/2). Linda Lomelino visar sina fotografier på mat och desserter för alla som är intresserade. Gör som 739 000 följare och spana in hennes grymma matfotografier på Instagram @linda_lomelino eller på hennes snygga hemsida callmecupcake.se.

Linda Lomelino

Linda Lomelino (fd Fotoelev). Foto: Linda Lomelino, callmecupcake.se

Share

Gymnasievalet 2017

Gör inte som alla andra…

…välj det estetiska programmet!

  • Väljer du en inriktning på det estetiska programmet erbjuds du en unik utbildning, både när det gäller hur många som går utbildningen och utbildningens innehåll.
  • Vid respektive estetisk inriktning går endast en eller två av hundra ungdomar. Du väljer en utbildning som sticker ut!
  • I utbildningen ges du unika möjligheter att utveckla estetiska förmågor som kan bli värdefulla tillgångar för dig som människa och i det framtida arbetlivet. Här kan det vara så drastiskt att det är nu eller aldrig som gäller – tre fantastiska år!
  • Utbildningen är dessutom högskoleförberedande, du skaffar dig behörighet till ett brett urval av högskoleutbildningar. Här är vi breda och här är dessutom lätt att välja till eller i efterhand komplettera med kurser om du behöver det.
  • Kreativitet och entreprenörskap är nyckelförmågor för framgång i 2000-talets värld. Vid det estetiska programmet arbetas det målmedvetet med dessa förmågor.

Foto Rebecca Wallin

NYFIKEN?

Kontakta oss gärna med frågor eller för besök.

 

Tittie Årstrand, Studievägledare

tittie.arstrand@halmstad.se

Tel 070-201 48 25

Kjell Eklund, Rektor

kjell.eklund@halmstad.se

Tel 072-711 99 46

Anmäl dig till skuggning

Share

UrbanArt 28-29 november

urbanart-klar

Föreställningen visas i Bergmansalen, Mediteket, och är ett samarbete mellan dans-, film-, foto- och konstinriktningarna på Sturegymnasiet. Dagföreställningarna bokas hos: ia.thunberg@halmstad.se

Vi spelar:

måndag 28/11
kl. 13.00, 15.00 & kl. 18.00 (kvällsföreställningen behöver ej bokas)

tisdag 29/11
kl. 10.00, 13.00, 15.00 & kl. 18.00 (kvällsföreställningen behöver ej bokas)

Välkomna!

Share