Teater

Anmälan till antagningsprov för det Estetiska programmet!

Postat i Dans, ES, Just nu!, Musik, Musik spets, Teater av på 31 januari, 2018

Nu är det dags för dig som sökt till det Estetiska programmet på Sturegymnasiet,
inriktningarna dans, musik och teater, att anmäla dig till antagningsprov.

Proven äger rum enligt nedan:

• Dans måndag 25/3 kl. 17 – 20 Mediteket
  • Musik tisdag 19/3 kl. 8:30 – 16 Musikvåningen plan 3 S-huset
  • Teater torsdag 21/3 kl. 17 – 20 Mediteket

Du som söker till Estetisk Bild- och form eller Estetik och media-film kommer att bli kontaktad personligen av skolans lärare.

Fotograf Rebecca Wallin

Fotograf: Rebecca Wallin

kosexaninsta

Klicka på länken nedan och fyll i anmälan

Anmäl dig här!

Internationella kvinnodagen 8:e mars

Postat i Evenemang, Just nu!, Kuben, Nyheter, Teater av på 9 mars, 2017 0 kommentarer

Under Internationella kvinnodagen blev det högläsning ur Chimamanda Ngozi Adichies “Alla borde vara feminister” framför Kuben på Sturegymnasiet. Boken behandlar jämställdhetsproblematiken och tankar kring hur detta kan hjälpas, genom att alla blir mer medvetna om det och personligen arbetar med det. Detta faller i Kubprojektets anda “Varje människa kan göra skillnad”.

Kubprojektet representerar “Rätten till mänskliga rättigheter”, vilket den Internationella kvinnodagen även representerar. Rätten till jämlika rättigheter, skyldigheter och möjligheter oavsett kön.

“Alla borde vara feminister” av Chimamanda Ngozi Adichie.

Aron Ihse Trägårdh ES15t, Anna Östlin IS15t, Maria Melander, Thomas Karlsson.

Maria Melander, Thomas Karlsson.

Tack till våra elever Aron Ihse Trägårdh ES15t och Anna Östlin ES15t, samt gymnasiechef Maria Melander och teaterlärare Thomas Karlsson som läste.

Gymnasievalet 2017

Gör inte som alla andra…

…välj det estetiska programmet!

• Väljer du en inriktning på det estetiska programmet erbjuds du en unik utbildning, både när det gäller hur många som går utbildningen och utbildningens innehåll.
  • Vid respektive estetisk inriktning går endast en eller två av hundra ungdomar. Du väljer en utbildning som sticker ut!
  • I utbildningen ges du unika möjligheter att utveckla estetiska förmågor som kan bli värdefulla tillgångar för dig som människa och i det framtida arbetlivet. Här kan det vara så drastiskt att det är nu eller aldrig som gäller – tre fantastiska år!
  • Utbildningen är dessutom högskoleförberedande, du skaffar dig behörighet till ett brett urval av högskoleutbildningar. Här är vi breda och här är dessutom lätt att välja till eller i efterhand komplettera med kurser om du behöver det.
  • Kreativitet och entreprenörskap är nyckelförmågor för framgång i 2000-talets värld. Vid det estetiska programmet arbetas det målmedvetet med dessa förmågor.

Foto Rebecca Wallin

NYFIKEN?

Kontakta oss gärna med frågor eller för besök.

Tittie Årstrand, Studievägledare

tittie.arstrand@halmstad.se

Tel 070-201 48 25

Kjell Eklund, Rektor

kjell.eklund@halmstad.se

Tel 072-711 99 46

Anmäl dig till skuggning

Syrakusa 1-2 december

Postat i ES, Evenemang, Musik, Musik spets, NoFrontpage, Teater av på 28 november, 2016 1 kommentar

Välkommen att boka in din klass.

Best in show

Postat i ES, NoFrontpage, Teater av på 20 oktober, 2016 0 kommentarer

bestinshow

Välkomna att se föreställningen Best in show

av Gertrud Larsson med åk3 teater

Föreställningen är en skruvad svart komedi som utspelar sig i hundutställningsvärlden. Vi får följa ett antal karaktärer i sin strävan att vinna, bli ”best in show” eller åtminstone inte förlora sig själva. Vi ställer oss frågan: Hur påverkas vi av tävlingssamhället?

Den spelas följande dagar och tider:

Tisdagen den 25/10 kl.10.00 och 13.00

Onsdagen den 26/10 kl.10.0 och 13.00