Teater

Internationella kvinnodagen 8:e mars

Postat i Evenemang, Just nu!, Kuben, Nyheter, Teater av på 9 mars, 2017 0 kommentarer

Under Internationella kvinnodagen blev det högläsning ur Chimamanda Ngozi Adichies ”Alla borde vara feminister” framför Kuben på Sturegymnasiet. Boken behandlar jämställdhetsproblematiken och tankar kring hur detta kan hjälpas, genom att alla blir mer medvetna om det och personligen arbetar med det. Detta faller i Kubprojektets anda ”Varje människa kan göra skillnad”.

Kubprojektet representerar ”Rätten till mänskliga rättigheter”, vilket den Internationella kvinnodagen även representerar. Rätten till jämlika rättigheter, skyldigheter och möjligheter oavsett kön.

”Alla borde vara feminister” av Chimamanda Ngozi Adichie.

Aron Ihse Trägårdh ES15t, Anna Östlin IS15t, Maria Melander, Thomas Karlsson.

Maria Melander, Thomas Karlsson.

Tack till våra elever Aron Ihse Trägårdh ES15t och Anna Östlin ES15t, samt gymnasiechef Maria Melander och teaterlärare Thomas Karlsson som läste.

Anmälan till antagningsprov för det Estetiska programmet!

Postat i Dans, ES, Musik, Musik spets, Teater av på 20 januari, 2017 0 kommentarer

Nu är det dags för dig som sökt till det Estetiska programet på Sturegymnasiet,
inriktningarna dans, musik och teater, att anmäla dig till antagningsprov.

Proven äger rum enligt nedan:

• Dans 29/3 kl 16 – 19 Mediteket
  • Musik 21/3 kl 8:30 – 17 Mediteket
  • Teater 27/3 kl 16:30 – 19:30 Mediteket

Du som söker till Estetik (Foto och film) och till Bild- och form kommer att bli personligt kontaktade av skolans lärare.

Fotograf Rebecca Wallin

Fotograf: Rebecca Wallin

kosexaninsta

Klicka på länken nedan och fyll i anmälan

Anmäl dig här!

Gymnasievalet 2017

Gör inte som alla andra…

…välj det estetiska programmet!

• Väljer du en inriktning på det estetiska programmet erbjuds du en unik utbildning, både när det gäller hur många som går utbildningen och utbildningens innehåll.
  • Vid respektive estetisk inriktning går endast en eller två av hundra ungdomar. Du väljer en utbildning som sticker ut!
  • I utbildningen ges du unika möjligheter att utveckla estetiska förmågor som kan bli värdefulla tillgångar för dig som människa och i det framtida arbetlivet. Här kan det vara så drastiskt att det är nu eller aldrig som gäller – tre fantastiska år!
  • Utbildningen är dessutom högskoleförberedande, du skaffar dig behörighet till ett brett urval av högskoleutbildningar. Här är vi breda och här är dessutom lätt att välja till eller i efterhand komplettera med kurser om du behöver det.
  • Kreativitet och entreprenörskap är nyckelförmågor för framgång i 2000-talets värld. Vid det estetiska programmet arbetas det målmedvetet med dessa förmågor.

Foto Rebecca Wallin

NYFIKEN?

Kontakta oss gärna med frågor eller för besök.

Tittie Årstrand, Studievägledare

tittie.arstrand@halmstad.se

Tel 070-201 48 25

Kjell Eklund, Rektor

kjell.eklund@halmstad.se

Tel 072-711 99 46

Anmäl dig till skuggning

Musikhjälpen 2016 – Julbordshjälpen och teaterelever som sänder radio

skarmklippjulbordshjalpen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet stödjer i år Musikhjälpen med en insamling – Julbordshjälpen – under vårt julbord 7-16 december. Kom superdupergärna till R-huset och skänk en slant även om ni inte ska äta julbord!

Även Sturegymnasiets teaterelever drar sitt strå till stacken – ES14t sänder radio! Kom och hälsa på i Mediteket 16 december, skänk en slant och önska en låt! Här hittar du evenemang i Halmstad till förmån för Musikhjälpen.

Syrakusa 1-2 december

Postat i ES, Evenemang, Musik, Musik spets, NoFrontpage, Teater av på 28 november, 2016 1 kommentar

Välkommen att boka in din klass.