Gysär

Studentavslutning 9 juni 2017!

Postat i ES, Evenemang, Gysär, HA, HT, IM, Just nu!, Nyheter, På gång!, RL, SA av på 19 april, 2017 0 kommentarer

9 juni är det studentavslutning, nedan finner ni information kring den fina dagens bravader!

Program

08.30-11.00   Studentfrukost serveras i Ängelbrekt. Eleverna äter tillsammans med mentor.

08.30-11.00   Fotografering äger rum bakom Restaurang Sture/Bistron. Vid regn är det idrottshallen som gäller. OBS! Kom i tid! Se schema nedan (tider kommer inom kort).

11.45   Studenterna samlas i Bergmansalen för allra sista gången.

Ca 12.30   ”Utspring” programvis från Mediteket.

13.00   Studenttåget avgår från Sturegymnasiet.

14.00   Samtliga studenter från Halmstads gymnasieskolor  marscherar från Slottsparken till Norre Katts park.

Studentfotografering

Tider kommer inom kort!

Macken IVES

Postat i GySärEs, Nyheter av på 8 mars, 2017 0 kommentarer

Tack IVES för den fina nostalgi-trippen. Spelglädje och fniss förgyllde den sista föreställningen den 7:e mars!

Bilder tagna av Sara Skidell

Lyssna på läroböcker

Postat i Biblioteksbloggen, ES, Gysär, HA, HT, IM, Lärling, Nyheter, RL, SA av på 13 oktober, 2016 0 kommentarer

Du som är elev på Sturegymnasiet kan lyssna på dina läroböcker. Du behöver:

1. Appen Inläsningstjänst – ta hem den gratis till din padda och/eller smartphone.
    2. Inloggning – Emma-Ida & Ingegärd hjälper dig på Stures bibliotek, alla dagar 8.30-15.00.

skarmklippinlasningstjanst

Administration, handel och varuhantering

Postat i GySärHa, NoFrontpage av på 28 januari, 2016 0 kommentarer

Programmet som ger dig grundläggande kunskaper inom administration, handel och varuhantering.

Vi kommer att göra studiebesök på flera olika företag.fork-lift-truck-293993__180

Programmet passar dig som tycker om att arbeta med service och som trivs i mötet med olika människor.

Du ska kunna arbeta på kontor eller i butik. Du kan också välja det här programmet om du vill arbeta på ett varulager.

e-commerce-402822__180På programmet får du också träna dig på att planera, genomföra och slutföra ett arbete.
Praktik på en arbetsplats görs från åk 2.  Där utvecklar du yrkeskunskaper samt att du förstår hur en arbetsplats fungerar.

Arbetsmiljöfrågor är viktiga för att du inte ska få arbetsskador i framtiden och att du ska ha en god hälsa.

Alla elever på Sturegymnasiet får låna en Ipad, dessa använder vi varje dag.

shelf-384558__180

Hotell- restaurang och bageri på Sturegymnasiet

Postat i GySärHr, NoFrontpage av på 28 januari, 2016 0 kommentarer

Programmet för hotell, restaurang och bageri är till för dig som vill arbeta med matlagning, bakning och livsmedel. Du får även träna dig att arbeta med andra, ge god service åt kunder och ta hand om gäster.

Micke

Vi utgår från praktiskt arbete där du arbetar i vårt kök på skolan.

Alla elever på Sturegymnasiet får låna en Ipad, dessa använder vi varje dag.

Vårt mål för utbildningen är att du ska få ett arbete till exempel inom hotell, restaurang, storkök, bageri och konditori.

10806247_857833940906292_1425627767246628710_n[1]