Office 365

Så här gör du för att lämna in en fil från OneDrive i Unikum

Postat i IT på Sture, NoFrontpage, Office 365, Unikum av på 5 maj, 2017

Skapa ditt svar med en Office 365 app, Word, Excel eller PowerPoint, eller direkt från din OneDrive på din iPad. Är det en bild som efterfrågas är det viktigt att du lagrat den i din OneDrive.
Logga in i Unikum från din iPads webbläsare (Safari) via länken till inloggningssidan http://halmstad.se/inloggning. Eller använd Unikum-appen för att lämna in.
I uppgiften hittar du olika val för inlämning, se bilden.

För att lämna in med OneDrive väljer du denna symbol.
Klicka på den i din iPad.

Om du inte nyss varit inne i OneDrive på din iPad hamnar du på en sida där du får välja vilket konto du villa använda.

Här är det viktigt att du väljer Halmstads kommun och loggar in på OneDrive med den e-postadress som du fått av skolan och som har @edu.halmstad.se efter ditt användarnamn till skolans nätverk. En adress kan se ut så här: kaland9917@edu.halmstad.se

Du hamnar nu i din OneDrive, din lagringsplats i molnet som du får ha under din skoltid.
Du markerar den fil du vill logga in genom att hålla fingret på den tills det finns en liten bock framför.

OBS! Du får inte spara filerna i din OneDrive med svenska tecken i filnamnet. Finns det svenska tecken i filnamnet fungerar det inte att lämna in i Unikum. OBS!

Lämna in dokumentet genom att klicka på den blå knappen med namnet ”Öppna” längst ner till höger på sidan.

Du hamnar nu tillbaka i Unikum där du kan se att din fil hamnat.

Nu har du lagt en kopia av ditt svar i uppgiften och läraren kan se detta i en översikt av alla elevernas inlämningar. Du kan fortfarande ändra din uppgift eller komplettera den.
När du klickar på ”Lämna in” låser du uppgiften för ytterligare ändringar och läraren kan börja rätta.

Om du tycker att du vill kommentera inlämningen till läraren gör du det i detta fält.

Läraren kan efter bedömning be dig att komplettera ditt arbete. På din startsida i Unikum under ”Uppgifter” ser du vilka uppgifter du har kvar att göra och vilka av dessa som läraren begärt komplettering på.

Instruktion för utskrift.

Lite Tips om användningen av Office 365

Postat i IT på Sture, Nyheter, Office 365 av på 29 oktober, 2016

På denna sidan har man samlat lite tips om hur du använder Office 365.

Och här finns en manual som du kan skriva ut.

Tips om IKT till klassrådet!

Postat i iPad, IT på Sture, Office 365 av på 12 februari, 2016 0 kommentarer

wifi-birds

Ett iPad-snack i veckan

Ett första steg till att komma igång med iPad i klassen är att varje vecka träffas, till exempel i samband med mentorstid/klassråd och då prata om hur det går med iPads på Sture. Här kommer ett förslag på punkter till nästa klassråd.

1. Unikum i iPad

Vilka har lämnat in en fil i Unikum från iPad? Räck upp handen!
För att kunna lämna in filer i Unikum använder du OneDrive.
Inlämning i Unikum

2. Anteckningar från lektionerna i Pages

Uppmana klassen att öppna appen Word och visa vilka dokument som de har skapat.

3. Veckans mål i kalendern (Återkommande varje vecka)

Gå igenom vad det är för läxor till nästa vecka och lägg in dessa i kalendern i iPad. Behövs det kanske påminnelser för vissa av målen? Exempelvis en påminnelse två kvällar innan en större inlämning eller prov.

4. Tips på appar till resten av klassen (Återkommande varje vecka)

Be klassen göra en lista på appar som kan användas i skolan. Det kan till exempel göras i smågrupper indelat på elevernas olika kurser och ämnen eller läroplan, värdegrund, hälsa och så vidare. Dela gärna med er av klassens iPad-tips i Facebook-gruppen Sture Elev.