Unikum

Så här gör du för att lämna in en fil från OneDrive i Unikum

Postat i IT på Sture, NoFrontpage, Office 365, Unikum av på 5 maj, 2017

Skapa ditt svar med en Office 365 app, Word, Excel eller PowerPoint, eller direkt från din OneDrive på din iPad. Är det en bild som efterfrågas är det viktigt att du lagrat den i din OneDrive.
Logga in i Unikum från din iPads webbläsare (Safari) via länken till inloggningssidan http://halmstad.se/inloggning. Eller använd Unikum-appen för att lämna in.
I uppgiften hittar du olika val för inlämning, se bilden.

För att lämna in med OneDrive väljer du denna symbol.
Klicka på den i din iPad.

Om du inte nyss varit inne i OneDrive på din iPad hamnar du på en sida där du får välja vilket konto du villa använda.

Här är det viktigt att du väljer Halmstads kommun och loggar in på OneDrive med den e-postadress som du fått av skolan och som har @edu.halmstad.se efter ditt användarnamn till skolans nätverk. En adress kan se ut så här: kaland9917@edu.halmstad.se

Du hamnar nu i din OneDrive, din lagringsplats i molnet som du får ha under din skoltid.
Du markerar den fil du vill logga in genom att hålla fingret på den tills det finns en liten bock framför.

OBS! Du får inte spara filerna i din OneDrive med svenska tecken i filnamnet. Finns det svenska tecken i filnamnet fungerar det inte att lämna in i Unikum. OBS!

Lämna in dokumentet genom att klicka på den blå knappen med namnet ”Öppna” längst ner till höger på sidan.

Du hamnar nu tillbaka i Unikum där du kan se att din fil hamnat.

Nu har du lagt en kopia av ditt svar i uppgiften och läraren kan se detta i en översikt av alla elevernas inlämningar. Du kan fortfarande ändra din uppgift eller komplettera den.
När du klickar på ”Lämna in” låser du uppgiften för ytterligare ändringar och läraren kan börja rätta.

Om du tycker att du vill kommentera inlämningen till läraren gör du det i detta fält.

Läraren kan efter bedömning be dig att komplettera ditt arbete. På din startsida i Unikum under ”Uppgifter” ser du vilka uppgifter du har kvar att göra och vilka av dessa som läraren begärt komplettering på.

Instruktion för utskrift.

Unikum som verktyg för kommunikation med dina elever

Postat i IT på Sture, Unikum av på 18 augusti, 2016

I Unikum kan du som pedagog skriva till eleverna med hjälp av bloggverktyget. Bloggverktyget består av två delar.

Unikum flikar Blogg
I det som kallas Blogg skriver du till alla eleverna i gruppen, du publicerar ditt inlägg på gruppens startsida.
Du kan välja om du vill skriva till eleverna, andra pedagoger som har klassen eller till elevernas vårdnadshavare.

Unikum flikar Lärlogg
Lärloggen fungerar som en kommunikation mellan dig och eleven. Meddelandet du skriver i lärloggen kan bara läsas av eleven och dennes föräldrar.

Eleven kan inte själv skriva ett bloggmeddelande men hen kan kommentera det som pedagogen har skrivit, om pedagogen har tillåtit det.

Här följer några länkar till manualer och en film om Bloggen.

Skriv ett Blogginlägg till klassen
Skriv ett meddelande till en elev.