Just nu!

Är det sant!? Spökar det på Sture?

Postat i Just nu!, Nyheter av på 5 november, 2018 0 kommentarer

Kom och se vår föreställning

”A day in a Life”

Om du vågar……

Film- och musikelever på Sturegymnasiet visar sin produktion för Halmstads högstadieelever åk 8 & 9.

Välkomna att boka!

Bokningar: tittie.arstrand@halmstad.se

Spetsutbildning i dans

Postat i Dans, Just nu!, Nyheter av på 19 oktober, 2018 0 kommentarer

Till hösten -19 startar vi spetsutbildning i dans på Sturegymnasiet, vilket innebär att vi har riksintag! I vår utbildning får du träna bl. a. modern/nutida dans, jazzdans , balett, improvisation och komposition. Vi är måna om att hjälpa våra elever att utveckla sin dansteknik för att möjliggöra vidare dansstudier på högre nivå. Den fördjupade kroppskännedom en dansare utvecklar finns med som en kompetens genom hela livet! Vi lägger stor vikt vid det egna skapandet, där du får utveckla ditt rörelsespråk och växa som människa. Kommunikation och samarbete är nyckelord i vår utbildning. Dessa förmågor kan anses som avgörande i ett framtida samhälle, oavsett vilken bransch du kommer att arbeta i. Och du vet väl att Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig en teoretisk grund som öppnar många dörrar inför framtida val?

Väggmålningar av Bild och formgivning

Postat i Bild och formgivning, Just nu! av på 18 oktober, 2018 0 kommentarer

Bild och formeleverna i åk 3 har fått i uppdrag att skapa väggmålningar i ett lekrum på Galleria Hallarna.

Kuben 2018

Postat i Just nu!, Kuben, På gång! av på 12 oktober, 2018 0 kommentarer

Sturegymnasiet kommer under läsåret vara en del av kubenprojektet, det är tredje gången vi har en kub. Projektet drivs av Raoul Wallenberg Academy och syftar till att minnas Raouls insatser i Budapest under andra världskrigets slutskede där han bidrog till att rädda 10 000-tals judar från att avrättas i koncentrationslägren. Projektet syftar också till att arbeta med FN:s mänskliga rättigheter och i år är fokus på artikel 21-rätten till medbestämmande.

Årets kub är en filmkub vilket innebär att det finns en filmprojektor och en filmduk inuti kuben och där kommer skolans elever kunna visa egenproducerade filmer. Det kommer också bli olika uppträdanden, performance runt, och kanske på, kuben.

Alla skolans program deltar och när projektet avslutas kommer kuben att ställas ut i Kungsträdgården i Stockholm i slutet av augusti 2019.

Ha en fantastisk sommar!

Postat i Just nu! av på 18 juni, 2018 0 kommentarer