Kuben

Kuben 2018

Postat i Just nu!, Kuben, På gång! av på 12 oktober, 2018 0 kommentarer

Sturegymnasiet kommer under läsåret vara en del av kubenprojektet, det är tredje gången vi har en kub. Projektet drivs av Raoul Wallenberg Academy och syftar till att minnas Raouls insatser i Budapest under andra världskrigets slutskede där han bidrog till att rädda 10 000-tals judar från att avrättas i koncentrationslägren. Projektet syftar också till att arbeta med FN:s mänskliga rättigheter och i år är fokus på artikel 21-rätten till medbestämmande.

Årets kub är en filmkub vilket innebär att det finns en filmprojektor och en filmduk inuti kuben och där kommer skolans elever kunna visa egenproducerade filmer. Det kommer också bli olika uppträdanden, performance runt, och kanske på, kuben.

Alla skolans program deltar och när projektet avslutas kommer kuben att ställas ut i Kungsträdgården i Stockholm i slutet av augusti 2019.

Musikhjälpen Sture på SVT

Postat i ES, Evenemang, Gysär, HA, HT, IM, Just nu!, Kuben, Lärling, Nyheter, På gång!, RL, SA, Språkintro av på 15 december, 2017 0 kommentarer

Klicka på bilden för att komma till inslaget från SVT

Muskhjälpen Sture 2017

Postat i ES, Evenemang, Gysär, HA, HT, IM, Just nu!, Kuben, Lärling, Nyheter, På gång!, RL, SA, Språkintro av på 13 december, 2017

Det finns fortfarande en chans att bidra till Musikhjälpen 2017.

Klicka på bilden för att komma till bössan.

Lägg ett bidrag i Sturegymnasiets bössa.

Kan vi nå 20 000 innan avslutningen på torsdag?

Livestream från Sturefestivalens musikscen!

Då var Sturefestivalen 2017 avklarad, med bravur!

Årets musikframträdanden från dagen finns livestreamade av våra filmelever från åk 1 & åk 2. Så råkade ni missa något framträdande har ni här våra fantastiska musikelever, förevigade av våra lika fantastiska filmelever! Klicka på bilderna för respektive video!

Stillbild från Sturefestivalen del 1. Av Sturefilm.

Stillbild från Sturefestivalen del 2. Av Sturefilm.

Stillbild från Sturefestivalen del 3. Av Sturefilm.

Stillbild från Sturefestivalen del 4. Av Sturefilm.

Stillbild från Sturefestivalen del 5. Av Sturefilm.

Dans intog Kuben

Postat i Dans, ES, Evenemang, Just nu!, Kuben, Nyheter, På gång! av på 5 maj, 2017 0 kommentarer

Foto Lisen Gustafsson

I onsdags intog våra danselever området utanför Kuben på Sturegymnasiets skolgård. De kände av utrymmet inför Sturefestivalen nästa onsdag den 10 maj, och öppnade för möten, laborationer och koreografiska idéer. De bjöd på fantastiskt energi. För fler bilder från tillfället, gå gärna in på @sturegymnasiet och @danssture på Instagram eller Sturegymnasiet Dans på Facebook!

Passa även på att kolla in elevernas inlägg från åk. 3 i Dans på Facebook, där de berättar om sina år på Sturegymnasiet och om sina planer inför framtiden! Inspirerande om något! 😀