Kuben

Livestream från Sturefestivalens musikscen!

Då var Sturefestivalen 2017 avklarad, med bravur!

Årets musikframträdanden från dagen finns livestreamade av våra filmelever från åk 1 & åk 2. Så råkade ni missa något framträdande har ni här våra fantastiska musikelever, förevigade av våra lika fantastiska filmelever! Klicka på bilderna för respektive video!

Stillbild från Sturefestivalen del 1. Av Sturefilm.

Stillbild från Sturefestivalen del 2. Av Sturefilm.

Stillbild från Sturefestivalen del 3. Av Sturefilm.

Stillbild från Sturefestivalen del 4. Av Sturefilm.

Stillbild från Sturefestivalen del 5. Av Sturefilm.

Dans intog Kuben

Postat i Dans, ES, Evenemang, Just nu!, Kuben, Nyheter, På gång! av på 5 maj, 2017 0 kommentarer

Foto Lisen Gustafsson

I onsdags intog våra danselever området utanför Kuben på Sturegymnasiets skolgård. De kände av utrymmet inför Sturefestivalen nästa onsdag den 10 maj, och öppnade för möten, laborationer och koreografiska idéer. De bjöd på fantastiskt energi. För fler bilder från tillfället, gå gärna in på @sturegymnasiet och @danssture på Instagram eller Sturegymnasiet Dans på Facebook!

Passa även på att kolla in elevernas inlägg från åk. 3 i Dans på Facebook, där de berättar om sina år på Sturegymnasiet och om sina planer inför framtiden! Inspirerande om något! 😀

Internationella kvinnodagen 8:e mars

Postat i Evenemang, Just nu!, Kuben, Nyheter, Teater av på 9 mars, 2017 0 kommentarer

Under Internationella kvinnodagen blev det högläsning ur Chimamanda Ngozi Adichies ”Alla borde vara feminister” framför Kuben på Sturegymnasiet. Boken behandlar jämställdhetsproblematiken och tankar kring hur detta kan hjälpas, genom att alla blir mer medvetna om det och personligen arbetar med det. Detta faller i Kubprojektets anda ”Varje människa kan göra skillnad”.

Kubprojektet representerar ”Rätten till mänskliga rättigheter”, vilket den Internationella kvinnodagen även representerar. Rätten till jämlika rättigheter, skyldigheter och möjligheter oavsett kön.

”Alla borde vara feminister” av Chimamanda Ngozi Adichie.

Aron Ihse Trägårdh ES15t, Anna Östlin IS15t, Maria Melander, Thomas Karlsson.

Maria Melander, Thomas Karlsson.

Tack till våra elever Aron Ihse Trägårdh ES15t och Anna Östlin ES15t, samt gymnasiechef Maria Melander och teaterlärare Thomas Karlsson som läste.

Dansmeny i restaurang Sture

Postat i Dans, ES, Evenemang, Just nu!, Kuben, Nyheter, På gång! av på 2 februari, 2017 0 kommentarer

Nästa vecka kommer danstreorna byta miljö 8/2 och servera lunch i restaurangen på Sture! Detta i egenskap av Kuben-projektet och artikel 13, Rätten till fri förflyttning. Ta del av danselevernas förflyttning in i köket! Välkomna!

Internationella minnesdagen för förintelsens offer!

Postat i Evenemang, Just nu!, Kuben, Nyheter av på 27 januari, 2017 0 kommentarer

Idag är det Minnesdagen för förintelsens offer. Den 27 januari 1945 befriade den sovjetiska Röda armén förintelselägret Auschwitz-Birkenau och världen uppdagade nazisternas fruktansvärda brott mot judar, romer, homosexuella, funktionshindrade och andra. Förintelsens offer kände in på bara skinnet vad det innebär att vara begränsad i sin rörelsefrihet. Ett konkret exempel på detta är när de tyska judarna försökte fly från det alltmer diskriminerande Nazityskland 1938–1939 och de europeiska länderna och USA i stort sett stängde sina gränser för dem. Detta uppmärksammades på Sturegymnasiet genom att tända ljus utanför kuben, för att detta aldrig ska upprepas.

Johanna Bartholdsson framför Kuben på Sturegymnasiet.