Vill du skugga ett program? Klicka här!

NoFrontpage

Nobelpriset 2017

Postat i Biblioteksbloggen, Boktips, NoFrontpage av på 5 oktober, 2017 0 kommentarer

En författare ”som i romaner med en stark känslomässig verkan har blottat avgrunden under vår skenbara hemhörighet i världen”, enligt Svenska Akademiens motivering, presenterat av ständiga sekreteraren Sara Danuis.

Share

Lämna in till Unikum från OneDrive

Postat i IT på Sture, NoFrontpage, Office 365, Unikum av på 5 maj, 2017

Skapa ditt svar med en Office 365 app, Word, Excel eller PowerPoint, eller direkt från din OneDrive på din iPad. Är det en bild som efterfrågas är det viktigt att du lagrat den i din OneDrive.
Logga in i Unikum från din iPads webbläsare (Safari) via länken till inloggningssidan http://halmstad.se/inloggning. Eller använd Unikum-appen för att lämna in.
I uppgiften hittar du olika val för inlämning, se bilden.

För att lämna in med OneDrive väljer du denna symbol.
Klicka på den i din iPad.

Om du inte nyss varit inne i OneDrive på din iPad hamnar du på en sida där du får välja vilket konto du villa använda.

Här är det viktigt att du väljer Halmstads kommun och loggar in på OneDrive med den e-postadress som du fått av skolan och som har @edu.halmstad.se efter ditt användarnamn till skolans nätverk. En adress kan se ut så här: kaland9917@edu.halmstad.se

Du hamnar nu i din OneDrive, din lagringsplats i molnet som du får ha under din skoltid.
Du måste nu ändra visningen av filerna på din iPad. Uppe till höger finns två rutor, den ena är listvy (den som är vald nu) och den andra betyder blockvy. Klicka på Blockvy.

Bilden som då visar sig ser ut som nedan och det är denna du måste ha för att kunna lämna in ditt dokument i Unikum. Du kan nu markera dokumentet genom att hålla fingret på det tills en blå bock visar sig vi dokumentet. Lämna in dokumentet genom att klicka på den blå knappen med namnet ”Öppna” längst ner till höger på sidan.

OBS! Du får inte spara filerna i din OneDrive med svenska tecken i filnamnet. Finns det svenska tecken i filnamnet fungerar det inte att lämna in i Unikum. OBS!


Du hamnar nu tillbaka i Unikum där du kan se att din fil hamnat.

Nu har du lagt en kopia av ditt svar i uppgiften och läraren kan se detta i en översikt av alla elevernas inlämningar. Du kan fortfarande ändra din uppgift eller komplettera den.
När du klickar på ”Lämna in” låser du uppgiften för ytterligare ändringar och läraren kan börja rätta.

Om du tycker att du vill kommentera inlämningen till läraren gör du det i detta fält.

Läraren kan efter bedömning be dig att komplettera ditt arbete. På din startsida i Unikum under ”Uppgifter” ser du vilka uppgifter du har kvar att göra och vilka av dessa som läraren begärt komplettering på.

Instruktion för utskrift.

 

Share

The Watchmaker of Filigree Street av Natasha Pulley

Postat i Biblioteksbloggen, Boktips, Just nu!, NoFrontpage av på 3 mars, 2017 0 kommentarer

Bild från Adlibris.

Thaniel jobbar som telegrafist på Home Office i London, där han hanterar meddelanden som skickades mellan olika avdelningar. Hans liv var enformigt och ganska tråkigt.

Men så en dag när han kommer hem från arbetet för att upptäcka att någon brutit sig i hans lägenhet, men utan att stjäla någonting. Istället hade inbrottstjuven lämnat kvar en klocka i lägenheten, en klocka tillverkad av en Keita Mori. Klockan visar sig vara mer än bara en tidsvisare. Den räddar Thaniel från att ryka med i en bombning av Scotland Yard. Mörbultad och smått chockad, letar Thaniel reda på Mori för att fråga honom om denna klocka och dess fantastiska förmåga att varna honom för en dödlig explosion. Inte visste Thaniel att detta besök skulle leda till en djup vänskap, och en introduktion inte bara till den mekaniska världen som Mori bemästrar, utan även till den övernaturliga.

The Watchmaker of Filigree Street är en otroligt mysig bok med inslag från många olika genrer. Steampunk, fantasy, historiska händelser och väldans massor av relationsdrama inblandat i en actionbok där varje nytt steg är oväntat, både för läsaren och för några av karaktärerna.

Louise

 

Share

Krama en bibliotekarie?!

Postat i Biblioteksbloggen, NoFrontpage av på 1 mars, 2017 0 kommentarer

Idag, den första mars, är det internationella krama en bibliotekarie dagen. Denna dag kanske inte är något som firas av gemene man, men vi kan garantera att den uppskattas på Stures bibliotek!

Hur hyllar vi på Sture denna dag? Jo, vi tänkte lista några bibliotekarier (fiktiva och riktiga) som vi mer än gärna hade velat ge en kram!

Rupert Giles! Har ni sett Buffy and the Vampire Slayer? Om inte, så kan jag rekommendera denna serie i överflöd. Inte nog med att huvudrollsinnehavaren är en kvinnlig superhjälte med humor, utan serien har en fantastiskt bibliotekarie bland sig. Rupert Giles vet alltid när rätt bok behövs och kan memorera ett bok-register som ingen annan. En bamse-kram på honom!

Madame Pince! De som läst Harry Potter böckerna vet att Hogwarts bibliotek är vaktat av den ack så stränga Madame Pince. Krama henne, tänker ni kanske då, varför skulle du vilja ge en sådan sträng och ibland elak person en kram? Jo, om hon hade fått en kram kanske hon inte hade varit just så sträng. Tänk om en kram hade gjort att hon släppte lite på reglerna i biblioteket, och gjorde det lättare för Harry & co att smyga sig in på den förbjudna avdelningen. Stor och lång kram till Madame Pince!

Elizabeth Dwyer! Vem är nu detta? Känner ni till artisten Morrissey (sångaren i The Smiths)? Elizabeth Dwyer är Patrick Morrisseys mamma, som arbetade som bibliotekarie. Kramen motiveras med: hennes litterära påverkan har SÄKERLIGEN påverkat hennes sons fantastiska förmåga att skriva bra låttexter! Så en enorm kram på Elizabeth Dwyer för att hon hjälpte till att skapa och forma Morrissey!

Och sist, men inte minst:

Sally Santesson! Känner ni inte till Sally sedan tidigare kan jag garantera att ni kommer finna henne charmerande och underbar…eller inte! Sally får en kram av mig för att hon är en bra motivation. Ett mål att arbeta BORT från. Nu kan vi väl alla glädjas över att vi inte har en Sally arbetandes på Stures bibliotek. I videon ovan (som är från SVT Plays officiella Facebook-sida)  ser ni Sally in-action!

 

Share

HT16 på Nyhemsskolan 25/1

Postat i Evenemang, HT, NoFrontpage, På gång! av på 10 februari, 2017 0 kommentarer

Den 25/1 var Stures HT16 på plats på Nyhemsskolans idrottshall och höll i Landskapsmässan. Åk 1 presenterade där sina landskap som de jobbat med för åk 4 på Nyhemsskolan, som sen fick rösta fram den plansch de tyckte var finast.

Vinnaren blev Tilda i HT16 som presenterade Värmland.

Grattis, Tilda!

På fotot: Tilda HT16

 

 

 

Share