Nyheter

Måndagen den 3 juni är det dags för Sturegymnasiets Körkonsert där alla musikklasserna deltar.

Postat i Nyheter av på 20 maj, 2019 0 kommentarer

Välkommen kl. 14 & 18! Ingen bokning behövs.

Missa inte Musikplanetens Ensemblekonsert måndagen 27/5 kl. 14 & 18!

Postat i Nyheter av på 20 maj, 2019 0 kommentarer

Ingen bokning behövs och vi spelar massor av musik för dina öron.

Klädbytardag på Sturefestivalen onsdag 15 maj kl 11-14

Postat i Nyheter av på 10 maj, 2019 0 kommentarer

Så här går det till:
Du lämnar in max 5 plagg. För varje plagg får du en biljett som du kan byta mot ett nytt plagg. Kläderna skall vara hela och rena och du skall själv vilja använda dem. Inga barnkläder, underkläder eller skor tas emot.

Klädinlämning på Sturegymnasiets bibliotek, Engelbrektsgatan 36, Halmstad:
Måndag 13 maj kl. 11.00-15.00
Tisdag 14 maj kl. 11.00-15.00
Under festivalen 15 maj kl. 10.00-12.00

OBS! Du får inte tillbaka inlämnade kläder. Plagg som ingen väljer skänks till en lokal second handbutik.
Det är helt gratis!

Sturefestivalen 2019

Postat i Nyheter av på 26 april, 2019 1 kommentar

Sturegymnasiet har ett skolbibliotek i världsklass!

Postat i Biblioteksbloggen, Just nu!, Nyheter av på 27 mars, 2019 0 kommentarer

Peter Hjelm (rektor), Niclas Winterquist (IT-tekniker), Ingegärd Brandt (bibliotekarie), Lina Bäcklin (bibliotekarie)

Vi har fått utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass” som delas ut årligen av fackförbundet DIK. Vi är första skola i Halland!

En vill på detta sätt lyfta fram positiva exempel, eftersom alldeles för många elever i den svenska skolan helt saknar tillgång till skolbibliotek – fast det regleras i lag sedan 2011.

Vi har på olika sätt arbetat för detta i många år, första steget var att det måste finnas en plan för biblioteksverksamheten som gäller för hela förvaltningen, den antogs av nämnden i januari 2018.

En sådan här verksamhet skapar en inte själv, den växer fram i dialog med elever och lärare. Ett skolbibliotek blir inte en centimeter bättre än det som ansvarig rektor har som vision, och här har vi full stöttning av vår rektor Peter Hjelm. Det är glasklart för oss vad han vill ha; den bästa skolbiblioteksverksamhet som vår fantasi kan tänka ut till alla olika elevgrupper som finns på Sture.

Vi är också glada att räkna med skolans IT-tekniker Niclas Winterquist i vårt lilla arbetslag. Genom att vara tillgänglig varje dag i vår infodisk får eleverna snabb och säker hjälp, och vi kan lära oss mer om den digitala miljön.

Det känns väldigt roligt att få denna utmärkelse! Kan den dessutom se till att jag och Lina slipper att träffa nya elever som aldrig har satt sin fot på ett skolbibliotek förut – för att det helt enkelt inte fanns på deras grundskola, så blir det ännu bättre! Halmstads kommun har gjort jättemycket och utökat antalet skolbibliotekarier på grundskolan rejält de senaste åren, men vi vill att ALLA ska ha ett eget skolbibliotek.

Ingegärd Brandt & Lina Bäcklin
Bibliotekarier på Sturegymnasiet