Stures första litteraturfestival avklarad!

Postat i Nyheter av på 14 september, 2018 0 kommentarer

Idag kickade vi igång ”Hela Sture läser” med författarbesök av Johan Unenge, bokpratsstationer, och en gåvobok till alla deltagande elever i första årskursen! Vår förhoppning är att fler ungdomar ska få upp ögonen för läsning och genom att öva upp sin läsförmåga nå framgång inom alla ämnen, och ha väldigt roligt under tiden! Nu kommer alla elever i ettan att ha ett par tillfällen i veckan avsatt till läsning på schemat.

Johan Unenge är tecknare och författare till ”Mitt extra liv”, och så är han tecknaren bakom ”Eva & Adam” plus många andra böcker.

Han träffade eleverna i vår Bergmansal och berättade om hur det är att vara tecknare, och med en fiffig anordning av vår tekniker Nalle Bondesson, kunde han teckna på sitt block, och så ”direktsände” en ipad direkt till storbild.

Johan besökte också vårt bibliotek!

Våra bokpratsstationer bemannades av Ulrika Larsson från Akademibokhandeln, Jonas Asklund från högskolan, våra lärare Matts Jernmark och Anders Johansson, och vår ena bibliotekarie Lina Bäcklin. Även gymnasiechef Maria Melander deltog med ett digitalt – förinspelat – boktips.

Här ser vi delar av bokpratsstaben; överst Johan Unenge, Jonas Asklund och Ulrika Larsson.

Främre raden: allra gladast är vi över tre elever som också var med och höll i varsin bokpratsstation;  Teodor Ek  HT16, Elinda Nilsson ES16m,och Mona Ström HT16. Tack alla som kom och gjorde vår dag!

Ingegärd Brandt – även foto.

Följ Hotell- och turismprogrammet åk 2 på Instagram under deras APL

Postat i Nyheter av på 7 september, 2018 0 kommentarer

Vecka 36-43 kan ni följa Hotell- och turismprogrammet åk 2 på deras APL i Norge, Spanien och Österrike:

ht17_norge

ht17_spanien

ht17_osterrike

Skolstart

Postat i Nyheter, På gång! av på 6 augusti, 2018 0 kommentarer

Hoppas att ni har haft ett bra sommarlov och är peppade på att börja plugga igen =)

Onsdag 22 augusti är det upprop för åk 1 och Språkintro. kl:09.00 i Bergmansalen.

Torsdag 23 augusti är det upprop för åk 2 kl:09:00 i Bergmansalen och för åk 3 kl:10.00 i Bermansalen.

Gymnasiesärskolan åk 1 börjar onsdagen 22 augusti klockan 08.30.

Gymnasiesärskolan åk 2-4 börjar torsdagen 23 augusti klockan 09.30 och IVES åk 2-4 klockan 08.20.

Klicka här: Välkommen till Sturegymnasiet för mer information till nya elever.

Det ska bli kul att träffa alla nya och gamla elever.

Ha en fortsatt fin sommar!

Kurs i Big Band med Per Thornberg

Postat i Nyheter av på 29 juni, 2018 0 kommentarer

Var med Per Thornberg Almost Big Band

Vi ska skapa en orkester med elever från Kulturskolan och Sturegymnasiet som ska spela nya kompositioner av Per Thornberg i genren ”jazz-big-band”. Det är ett alldeles nytt samarbete och vi inviger konserthallen med en häftig konsert på söndagseftermiddagen klockan 16.00.
Ett ”Almost big band” är ett mindre storband, som kan innehålla lite alternativa sättningar gentemot traditionellt storband. Om du vill veta lite hur det kan låta så kolla ”Almost Big Band” på YouTube så finns det mycket att lyssna på. Att nu skapa ett eget Halmstad-band med nyskriven musik blir ett riktigt bra tillfälle för dig som vill utvecklas inom musiken.
Du som några år har spelat trumpet, trombon och annat brass, saxofon, klarinett, tvärflöjt, oboe, elbas, elgitarr, keyboard och slagverk är välkommen att söka till orkestern.
Vi repeterar fredag kväll, två pass på lördagen, ett genrep på söndagen och så konserten.
Kursen är kostnadsfri för den som blir antagen.
Du som kommer med får dina arrangerade stämmor i mitten av höstterminen och du kan få hjälp av din lärare att titta på materialet i förväg. Det blir också en gemensam träff i mitten av september på Kulturhuset Najaden där Per Thornberg berättar om musiken och projektet.
Anmäl dig på här nedan senast den 10 september.
Mat ingår i kursen, så skriv in i anmälan ifall du har allergier eller matförbehåll.

Anmäl dig här: Anmälan

Körkonsert måndagen den 28 maj

Postat i Evenemang, Just nu!, Musik, Nyheter, På gång! av på 23 maj, 2018 0 kommentarer

Musikettor och tvåor låter oss lyssna på sköna körklanger i en lättsam vårkonsert i Bergmansalen.

Öppet genomdrag kl 14.00 och konsert kl 18.00.

Ingen föranmälan behövs, bara kom.

Välkomna.

Hälsar Es17 och 16m.