Är det sant!? Spökar det på Sture?

Postat i Just nu!, Nyheter av på 5 november, 2018 0 kommentarer

Kom och se vår föreställning

”A day in a Life”

Om du vågar……

Film- och musikelever på Sturegymnasiet visar sin produktion för Halmstads högstadieelever åk 8 & 9.

Välkomna att boka!

Bokningar: tittie.arstrand@halmstad.se

Postat i Nyheter av på 26 oktober, 2018 0 kommentarer

Spetsutbildning i dans

Postat i Dans, Just nu!, Nyheter av på 19 oktober, 2018 0 kommentarer

Till hösten -19 startar vi spetsutbildning i dans på Sturegymnasiet, vilket innebär att vi har riksintag! I vår utbildning får du träna bl. a. modern/nutida dans, jazzdans , balett, improvisation och komposition. Vi är måna om att hjälpa våra elever att utveckla sin dansteknik för att möjliggöra vidare dansstudier på högre nivå. Den fördjupade kroppskännedom en dansare utvecklar finns med som en kompetens genom hela livet! Vi lägger stor vikt vid det egna skapandet, där du får utveckla ditt rörelsespråk och växa som människa. Kommunikation och samarbete är nyckelord i vår utbildning. Dessa förmågor kan anses som avgörande i ett framtida samhälle, oavsett vilken bransch du kommer att arbeta i. Och du vet väl att Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig en teoretisk grund som öppnar många dörrar inför framtida val?

Gymnasiemässan 17-18 oktober

Postat i Nyheter, På gång! av på 8 oktober, 2018 0 kommentarer

Onsdag 17 oktober kl. 09.00-15.00 och torsdag 18 oktober kl. 10.00-15.00 besöker åk 9 Gymnasiemässan i Falkenberg.
Sturegymnasiet är självklart på plats i Falkhallen för att informera om våra olika program .

Stures första litteraturfestival avklarad!

Postat i Nyheter av på 14 september, 2018 0 kommentarer

Idag kickade vi igång ”Hela Sture läser” med författarbesök av Johan Unenge, bokpratsstationer, och en gåvobok till alla deltagande elever i första årskursen! Vår förhoppning är att fler ungdomar ska få upp ögonen för läsning och genom att öva upp sin läsförmåga nå framgång inom alla ämnen, och ha väldigt roligt under tiden! Nu kommer alla elever i ettan att ha ett par tillfällen i veckan avsatt till läsning på schemat.

Johan Unenge är tecknare och författare till ”Mitt extra liv”, och så är han tecknaren bakom ”Eva & Adam” plus många andra böcker.

Han träffade eleverna i vår Bergmansal och berättade om hur det är att vara tecknare, och med en fiffig anordning av vår tekniker Nalle Bondesson, kunde han teckna på sitt block, och så ”direktsände” en ipad direkt till storbild.

Johan besökte också vårt bibliotek!

Våra bokpratsstationer bemannades av Ulrika Larsson från Akademibokhandeln, Jonas Asklund från högskolan, våra lärare Matts Jernmark och Anders Johansson, och vår ena bibliotekarie Lina Bäcklin. Även gymnasiechef Maria Melander deltog med ett digitalt – förinspelat – boktips.

Här ser vi delar av bokpratsstaben; överst Johan Unenge, Jonas Asklund och Ulrika Larsson.

Främre raden: allra gladast är vi över tre elever som också var med och höll i varsin bokpratsstation;  Teodor Ek  HT16, Elinda Nilsson ES16m,och Mona Ström HT16. Tack alla som kom och gjorde vår dag!

Ingegärd Brandt – även foto.