På gång!

Kuben 2018

Postat i Just nu!, Kuben, På gång! av på 12 oktober, 2018 0 kommentarer

Sturegymnasiet kommer under läsåret vara en del av kubenprojektet, det är tredje gången vi har en kub. Projektet drivs av Raoul Wallenberg Academy och syftar till att minnas Raouls insatser i Budapest under andra världskrigets slutskede där han bidrog till att rädda 10 000-tals judar från att avrättas i koncentrationslägren. Projektet syftar också till att arbeta med FN:s mänskliga rättigheter och i år är fokus på artikel 21-rätten till medbestämmande.

Årets kub är en filmkub vilket innebär att det finns en filmprojektor och en filmduk inuti kuben och där kommer skolans elever kunna visa egenproducerade filmer. Det kommer också bli olika uppträdanden, performance runt, och kanske på, kuben.

Alla skolans program deltar och när projektet avslutas kommer kuben att ställas ut i Kungsträdgården i Stockholm i slutet av augusti 2019.

Gymnasiemässan 17-18 oktober

Postat i Nyheter, På gång! av på 8 oktober, 2018 0 kommentarer

Onsdag 17 oktober kl. 09.00-15.00 och torsdag 18 oktober kl. 10.00-15.00 besöker åk 9 Gymnasiemässan i Falkenberg.
Sturegymnasiet är självklart på plats i Falkhallen för att informera om våra olika program .

Postat i På gång! av på 19 september, 2018

Lördagen den 10 november kl. 9-13 har Sturegymnasiet öppet hus.

Går du i högstadiet och funderar på vilken utbildning som kan passa dig i framtiden?
Eller är du bara nyfiken på den kreativa skolan?

Kom till öppet hus och få reda på mer om Sturegymnasiet och vad skolan kan erbjuda just dig.
Elever, lärare och SYV finns på plats för att guida dig rätt.

Klicka på länken för att se program för dagen: Öppet hus

Välkommen!

Skolstart

Postat i Nyheter, På gång! av på 6 augusti, 2018 0 kommentarer

Hoppas att ni har haft ett bra sommarlov och är peppade på att börja plugga igen =)

Onsdag 22 augusti är det upprop för åk 1 och Språkintro. kl:09.00 i Bergmansalen.

Torsdag 23 augusti är det upprop för åk 2 kl:09:00 i Bergmansalen och för åk 3 kl:10.00 i Bermansalen.

Gymnasiesärskolan åk 1 börjar onsdagen 22 augusti klockan 08.30.

Gymnasiesärskolan åk 2-4 börjar torsdagen 23 augusti klockan 09.30 och IVES åk 2-4 klockan 08.20.

Klicka här: Välkommen till Sturegymnasiet för mer information till nya elever.

Det ska bli kul att träffa alla nya och gamla elever.

Ha en fortsatt fin sommar!

Körkonsert måndagen den 28 maj

Postat i Evenemang, Just nu!, Musik, Nyheter, På gång! av på 23 maj, 2018 0 kommentarer

Musikettor och tvåor låter oss lyssna på sköna körklanger i en lättsam vårkonsert i Bergmansalen.

Öppet genomdrag kl 14.00 och konsert kl 18.00.

Ingen föranmälan behövs, bara kom.

Välkomna.

Hälsar Es17 och 16m.