Samhällsvetenskapsprogrammet beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap passar dig som är intresserad av samhällsfrågor och vill lära dig hur vi människor fungerar och kommunicerar samt vad ett gott ledarskap är. I utbildningen på Sturegymnasiet får du lära dig detta samtidigt som du själv får möjlighet att utvecklas i och ta del av den kreativa andan och det rika kulturutbudet på Sturegymnasiet. Du får möjlighet att utveckla din egen självbild och förståelse av människor och ditt ledarskap samtidigt som du ökar din kunskap och förståelse för omvärlden.

sa

Högskoleförberedande utbildning

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande och ger dig en bred och stabil grund inför livet efter gymnasiet. Samtidigt som du arbetar med och får goda kunskaper i många ämnen kommer vi att träna på att få goda studievanor, stressa mindre, må bättre och hur du ska nå dina mål på bästa sätt. Något du kommer ha nytta av vid studier på högskola och universitet efter gymnasiet. Många väljer efter utbildningen att vidareutbilda sig till: polis, jurist, socionom, lärare, psykolog, kriminolog eller PR-konsult, mm.

Inriktningskurser

• Ledarskap och organisation
• Psykologi 2a
• Samhällskunskap 2
• Sociologi

Välkommen till tre bra år hos oss på Sturegymnasiet!

Kjell Eklund, rektor
kjell.eklund@halmstad.se