Stöd i dina studier

På Sture erbjuder vi extra hjälp i alla kurser i matematik utöver ordinarie lektioner, i form av mattestuga, så kallad Drop in.

Lyssna på böcker

Alla elever har tillgång till Inläsningstjänst, dvs du kan lyssna på dina läroböcker direkt i din telefon eller iPad. Inloggning får du av din lärare eller på Sturegymnasiets bibliotek. På biblioteket kan du som har läs- och skrivsvårigheter också få tillgång till tjänsten Legimus, vilket betyder att du kan välja och vraka bland tusentals talböcker lyssna på dem i din telefon eller iPad. Appen heter också Legimus.

Skolarena

I vår skolarena har du tillgång till uppslagsverket NE, gymnasieskolornas bibliotekskatalog, Artikelsök, Landguiden, författarlexikonet ALEX och mycket mer. En bra början när du ska söka efter information till ditt skolarbete. Logga in med personnummer och pin-koden till ditt bibliotekskort.

Clarify – ordböcker

Fungerar i webbläsare, men även som app i både iPhone/iPad och android. Dessa språk ingår:

Arabiska
Vietnamesiska

Så här gör du:

1. Klicka på ”Register”.
  2. Registrera din edu.halmstad.se-adress om du är elev eller din halmstad.se-adress om du är pedagog. Välj ett eget lösenord. Klicka på Register.
  3. Välj ditt förstaspråk under First language, dvs. det språk som du oftast vill översätta ifrån. Välj därefter det eller de språk som du vill översätt till under Language interest. Du kan välja ett eller flera. Detta kan sedan ändras i dina inställningar.
  4. Verifiera ditt konto via länken du får skickat till din registrerade e-postadress. Klart!

Klurigt? Fråga din mentor eller kom till bibblan när vi har IT-hjälp på plats.