Vill du skugga ett program? Klicka här!

Tidigare studenter

Sarah PontènAnnicka OlssonNiki GugutudisElin HulténSimone JohanssonAnna LindqvistMåns DavidssonPovel OlssonPeter ÅkerströmMichaela AnderssonHanna VikströmEmma PerssonAnna Fridberg Robert FriedrichNils LiljaPauline BrodersenEmelie LantzHanna ÖbergNatasha SteinEllinor HedbrandhChristoffer MaddisonBeatrice DalghiLinnea OlssonConrad BoqvistTova BackPontus MyhranRobin DahlbergGustaf JönssonSara PålssonStefan RydehedJoakim BengtssonJoakim NätterqvistTilda KristianssonAnna HuttuSara ThorvaldssonElinor FryklundVictor LindgrenFrida HanssonHenrik RydbergEmma AnderssonEmil FaganderPetra ValénPeter EdvinssonChristina DongasTomasz TarkowskiDennis BarkevallLouise SvenssonLinnéa AnderssonJosefine GustafssonAnne-Marie JohanssonCaroline BryngelsonDaniel LinaresAmanda EkmanAmanda RosengrenAnna HooglandJoel AlkebrattSimon SeidalJasmine BrobergJohanna Liljedahl Emelie EklundTobias PerssonAnna Ahnstedt MitleJonas DanielssonKarin och GraceTherese Ottosson KlangTina GreenTherese NiklassonJonas BörjessonOskar PerssonTobias BerglundTom LindquistAnna SörensenTerese EwaldssonFrida KlarkerRikard FredborgLisa NilssonNiklas CannonNiki GugutudisMalin ÅgrenAxel WieslanderAnna JönssonAdele St-AubinPetter GustafssonJosefin JohanssonNathalie BencicIda WenströmJonatan LiedholmMatilda FennekenJoel FosterIbrahim TatliciogluCecilia HanssonJessica LaidOskar Andersson

Har du gått på Sturegymnasiet och vill berätta om dig själv? Kontakta webmaster!


Anna Sörensen

Anna Sörensen

Gick på: Medieprogrammet, Grafisk kommunikation

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Varit AD-assistent på en reklambyrå, jobbat som grafisk designer på ett medieproduktionsbolag (främst tidningsdesign), gett ut en kokbok och utvecklat mitt egna grafiska företag under tiden.

Framtidsplaner: Jag fortsätter min akademiska bana med språkvetenskapsplugg, vilket jag förhoppningsvis kan kombinera med det grafiska i framtiden.

Hur var det att gå på Sture? Min gymnasietid var fantastisk. Särskilt i efterhand när jag kan sammanfatta allt vi gjorde. Trots att programmet var väldigt praktiskt kunde jag ändå lägga upp mitt schema så jag fick all behörighet jag behöver för universitet. Min klass var underbar, likaså många av lärarna – vilket är anledningen till att jag fortfarande kommer och hälsar på när tid ges! I slutet av trean åkte vi en samlad trupp elever och lärare från olika inriktningar och program till Prag för att hålla en foto-/grafisk utställning. Den veckan kan ha varit det bästa jag upplevde under Sturetiden! Jag har aldrig någonsin ångrat mitt val, trots att många i min omgivning var skeptiska.

^ Alla studenter


Peter Edvinsson

Peter Edvinsson

Gick på: Mediaprogrammet, Grafisk kommunikation

Tog studenten: 2003

Har gjort sedan dess: Studerat till Produktionsledare vid Malmö Högskola. Började efter examen i Malmö på Oriflame’s katalogproduktion i Malmö. Jobbar i dag som Special Print Manager på Oriflame’s in-house byrå i Stockholm.

Framtidsplaner: Arbeta mer med projektledning. Eventuellt starta eget när nätverket växt och tiden känns mogen.

Hur var det att gå på Sture? Jag saknar verkligen tiden på skolan. På Sture fanns det plats för kreativa vägar. Vi jobbade mot näringslivet i kommunen och många projekt var “på riktigt”. Lärarna var professionella och tillsammans med dagsfärsk utrustning fick vi alltid lära oss det senaste. Vidare kan nämnas att jag hade turen att få vara med om ett biståndsprojekt i Nicaragua. Projektarbetet genomfördes under en 3 veckor lång rundresa i landet – ett minne för livet! Den kunskap jag fick på Sture gymnasiet gav mig direkt fördelar vid senare högskolestudier. Man var förbered och hade en bra grund att stå på!

^ Alla studenter


Niki Gugutudis

Niki Gugutudis

Gick på: Mediaprogrammet, Musikproduktion/Ljudteknik

Tog studenten: 2009

Har gjort sedan dess: Drivit det egna bolaget G Management samtidigt som jag jobbat som butikschef på Intersport.

Framtidsplaner: Njuta av en fin sommar, längre än så har jag inte planerat.

Hur var det att gå på Sture? Sturegymnasiet var en skola där lärarna hade en stor erfarenhet från det verkliga arbetslivet vilket återspeglades i deras undervisning. Lärarna visste vad dom pratade om, då dom själva hade upplevt det, inte bara läst om det. Skolan var också väldigt öppen mot egna projekt. Jag & en klasskamrat (Joel Larsson) hade förmånen att göra ett otroligt projektarbete som kommer följa med oss båda i resten av våra liv (www.seyni.se). Sturegymnasiet är en skola som är nytänkande, familjär och otroligt rolig att gå på.

^ Alla studenter


Matilda Fenneken

Matilda Fenneken

Gick på: Medieprogrammet, Journalistik

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Jag började studera på socionomprogrammet direkt efter studenten. Just nu har jag praktik på ett härbärge i Köpenhamn där jag arbetar med hemlösa, missbrukare och psykiskt sjuka människor.

Framtidsplaner: Eftersom jag mest har studerat och arbetat efter studenten så vill jag nu ge mig ut i världen och resa runt en längre period, kanske i Indien. Efter det vill jag prova på fler yrken inom socialt arbete eller kanske omskola mig till journalist.

Hur var det att gå på Sture? När jag gick medieprogrammet lärde jag mig att tänka mer kritiskt, vilket jag har haft nytta av på universitetet. Jag fick även respons på mina texter som bidragit till att jag idag är bra på att skriva, vilket jag kommer att ha glädje av vad jag än arbetar med i framtiden. Dessutom träffade jag några av mina närmsta vänner under min tid på Sture.

^ Alla studenter


Linnéa Andersson

Linnéa Andersson

Gick på: Medieprogrammet, Grafisk kommunikation

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Direkt efter studenten flyttade jag till Dals långed, ett litet litet samhälle utanför Åmål, och studerade Textil på Stenebyskolan där i ett år. Därefter började jag på Göteborgs Konstskola i centrala Göteborg, där jag studerade måleri, teckning och konsthistoria i ett år. Sedan flyttade jag mig över till KV Konstskola, också den i Göteborg, och studera Bild och Rumslig gestaltning i ett år. (alla dessa skolor är folkhögskolor) Och här är jag nu.

Framtidsplaner: I höst kommer jag att börja på HDK (Högskola för Design och Konsthantverk) här i Göteborg, något som har varit mitt mål sedan jag gick på Sture. Jag kommer att efter tre år ha tagit en kandidatexamen i Design. Och jag är verkligen superpeppad! Kan tillägga att undervisningen på sture har underlättat mitt sökande till skolan, just för mina kunskaper inom Adobe-programmen och även alla de andra kurserna som ingick i Grafisk kommunikation och Medieprogrammet.

Hur var det att gå på Sture? Den trevligaste studietiden än så länge i mitt liv. Verkligen. Jag trivdes så jäkla bra, fick många vänner som jag fortfarande har kontakt med och framförallt alla fina minnen. Resan till Prag, flamset och tramset i klassen och relationerna elev-lärare (och fikorna! FIKA!). Jag tror verkligen inte att det finns någon bättre gymnasieskola att gå på och jag har bara gott att säga om skolan. (Förutom den vegitariska maten då, hehe!) Åh jag saknar sture så. Stureandan fanns defenitivt när jag gick där!

^ Alla studenter


Tobias Persson

Tobias Persson

Gick på: Estetiska programmet, Teater

Tog studenten: 1995

Har gjort sedan dess: Jobbat på kulturskola i Göteborg 2001-2002 Varit stand up komiker på heltid sedan 2003 Gjorde filmen "join the Flumeride" på Sture 98. Skrivit manus till (och medverkat i) ca 15 tv program. Spelat 5 farser med Thomas Peterson och massa andra goa nissar. Lärt mig spela pinao och ukelele! Det ärinte kattskit! Medverkat i ÖB-reklam i tre år. Uppträtt på comedy klubbar i Storbritannien sedan 2009. Min första bok "Den ofrivillige ordvitsaren" kom ut 2014 Fått två bedårande barn!

Gör just nu: Idag jobbar jag som professionell komiker och skådespelare, skriver manus för olika humorprogram i tv, skriver dagsverser till dagstidningar, Skriver på min fjärde Edinburgh show som ska spelas i Augusti i just Edinburgh (det blir lättast så) Turnerar med min första egna svenska stand up show "Kränkt var det här" Skriver manus och regisserar ÖB:s filmer sedan våren 2015 (Med Jan Bylund, Johannes Brost och andra skojare)

Framtidsplaner: Överleva. Bli mer atletisk. Lära mig fler instrument.

Hur var det att gå på Sture? Magiskt. En oas, en stimulerande bubbla av kreativa knäppgökar där allt fick rum. Initierade lärare som brann för sitt jobb och för - törs jag skriva det- KONSTEN. En kittel av fantasi, hårt arbete och lek. Man växte, fick ett språk, en puls och en smak av hur det verkliga livet kunde te sig. Att ingå i ett skapande sammanhang som växte, rörde sig framåt- utåt, bortom, i alla udda riktnigar- var enormt givande och borde vara norm för alla skolor. Genom att lyfta eleven bortom "ämnen" och "betyg" så öppnades en drös dörrar som gjorde underverk på sikt. Maggan, Peter, Tomas B och alla andra eldsjälar ska ha en staty på varje torg i stan! Utan ES teater skulle mitt språk ha varit oändligt mycket fattigare på metaforer, referenser och lekfulla ordval. Utan ES hade jag aldrig doppats i den sprudlande kulturhistoriska tunna som, allt sedan dess, berikat och förädlat mitt liv. Det jag, som 16 åring, fick lära mig om pjäser, olika ismer, rörelser och Historiska skeenden är tyvärr inte alla unga själar förunnat. Tack vare knivskarpa och varma lärare fick jag en genuin allmänbildning, ett komplett studieförberedande program samt – vilket låter som en paradox- den absolut mest lekfulla tiden i mitt liv!

^ Alla studenter


Anna Ahnstedt Mitle

Anna Ahnstedt Mitle

Gick på: Estetiska programmet, Teater

Tog studenten: 1995

Har gjort sedan dess: Mina gymnasieår blev direkt avgörande för att fortsätta ut i yrkeslivet via musikteatergruppen Kompani Sture, som turnerade i Norden under 5 år. I dag arbetar jag som marknadsföringschef på Regionteater Väst.

Hur var det att gå på Sture? Jag tyckte att svenska och historia var mest spännande av kärnämnena eftersom de ramade in teaterproduktionerna. Vi hade fantastiska lärare som anpassade undervisningen efter de frågeställningar som uppkom i samband med teaterarbetet. Utbildningen gav också alla möjligheter att läsa de kurser jag önskade, till exempel extra matte och musik. Ett sak jag minns var när vi spelade Macbeth - vi gjorde en klassiker för barn. Lika underhållande för vuxna! Jag lärde mig att det alltid är viktigt att förstå kärnan i det man håller på med, då kan man förmedla det till stora som små.

^ Alla studenter


Beatrice Dalghi

Beatrice Dalghi

Gick på: Estetiska programmet, Teater

Tog studenten: 2007

Har gjort sedan dess: Jag arbetar i dag som försäljare på Systembolaget.

Hur var det att gå på Sture? Mina gymnasieår på ES/Teater var förutom lärorika även roliga och väldigt utvecklande! På teater-programmet lärde jag mig att arbeta tillsammans med olika typer av människor och att uttrycka mig i såväl tal som skrift. En roll jag minns från utbildningen är Hermia i Midsommarnattsdröm av Shakespeare.

^ Alla studenter


Joakim Nätterqvist

Joakim Nätterqvist

Gick på: Estetiska programmet, Teater

Tog studenten: 1995

Har gjort sedan dess: Gått på Teaterhögskolan och spelat i flera långfilmer. Sjunger också i ett band.

Hur var det att gå på Sture? Teater gjorde mig intresserad av min skolgång min historia mitt språk, höjde mina betyg och gav mig en allmän bildning på ett mycket väl förberedande för mitt yrkes utbildnings val som nu är professionell skådespelare på scen film och tv. En roll jag minns Värdshuvärdinnan Riddaren Rippafratta (invignings pjäs på Mediteket -95)

^ Alla studenter


Måns Davidsson

Måns Davidsson

Gick på: Estetiska programmet, Teater

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: 2 år i armén varav 6 månader i Afghanistan. Bor nu i Tobarra i Spanien och jobbar med hästar.

Hur var det att gå på Sture? Hade aldrig tagit mig dit jag är utan min gymnasietid hos teater, där man inte bara lär sig agera utan ocksa arbeta tillsammans med och bemöta människor som man kanske aldrig umgåtts med annars. En bra livserfarenhet! En roll från utbildningen: Timo i Sårskorpor av Maria Blom -07

^ Alla studenter


Petra Valén

Petra Valén

Gick på: Estetiska programmet, Teater

Tog studenten: 1997

Har gjort sedan dess: Har tidigare varit attributör och scenografiassistent på filmer som bland annat "Svensson, Svensson - i nöd och lust", "Patrik 1,5" och "Rosa - the movie". Arbetar i dag som scenograf.

Hur var det att gå på Sture? Kulturhistorian fick mig att förstå väldigt mycket om livet och världen. Kulturhistorian, svenskan, fototillvalet, teatertekniken, den kreativt tillåtande miljön...lärarnas vilja till samarbete över ämnesgränserna. Alla teaterprojekt där arbetsuppgifterna delades upp mellan oss i klassen. Att driva och genomföra projekt, att bli självständig i processen. OCH till min stora förvåning även matten och företagsekonomin! De har jag haft riktigt mycket användning av! Det trodde jag aldrig då.

^ Alla studenter


Josefin Johansson

Josefin Johansson

Gick på: Estetiska programmet, Teater

Tog studenten: 2002

Har gjort sedan dess: Programledare i programmen "Pang Prego", "Josefinto Show" och som reporter i "Morgonpasset" på Sveriges Radio P3. Man har även sett Josefin i SVTs julkalender "Skägget i brevlådan" och i programmet "Grillad".

Hur var det att gå på Sture? Jag gav mig själv ett ultimatum när jag sökte gymnasiet: Om dom inte tar in mig på teaterlinjen går jag väl samhäll i Gislaved då. Turligt nog kom jag in. Och insåg att jag fick ju mitt samhällsprogram ändå. Fast roligt. Jag gillar roliga saker. Det lärde jag mig på gymnasiet. Att jobba är roligt. Teaterinriktningen har gett mig möjlighet att få skoja dagligen. Vare sig det är en fars jag spelar, en idrottutställning jag guidar eller ett radioprogram jag drar ordvitsar i så har min gymnasieutbildning gett mig bra grund att stå på; att kunna samarbeta, att kunna ta plats och att behärska språket. Framför allt minns jag min roll som Pilot, när jag fick vara klädd i flygplan och badmössa. Samt förstås Figaro i “Figaros bröllop” och Maria i intern-tv:ns version av Jesu födelse.

^ Alla studenter


Sarah Pontèn

Sarah Pontèn

Gick på: Medieprogrammet, Multimedia

Tog studenten: 2009

Har gjort sedan dess: Flyttade till Oslo efter studenten och har jobbat med lite olika saker, just nu jobbar jag som kafémedarbetare.

Framtidsplaner: Resa jorden runt innan jag slutligen studerar vidare till.. det jag har kommit på under resan att jag vill bli.

Hur var det att gå på Sture? Under mina tre år på Sture växte jag något otroligt. Jag kommer ifrån Laholm och valde en gymnasielinje i en annan stad där jag inte kände någon. Något som gjorde en aningen mer nervös första skoldagen än jag hade varit om jag gjort som mina vänner och stannat i Laholm. Jag minns speciellt när vi närmade oss studenten och alla treor hade en mingelmiddag som liten avslutning. Jag hade blivit tillfrågad om jag skulle vilja hålla ett tal för alla då, vilket jag också gjorde. Det var jävligt nervöst men när man hade pulled it off kändes det sjukt bra.

^ Alla studenter


Emil Fagander

Emil Fagander

Gick på: Medieprogrammet, Foto

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Två år på Fotoskolan Gamleby som ledde till praktik i både Köpenhamn (JSB.dk) och Älmhult (IKEA Communications AB). Efter avslutad utbildning fick jag jobb hösten 2010 som assistent för fotografen Bruno Ehrs i Stockholm.

Framtidsplaner: Kommer försörja mig själv som egen fotograf, vilken stad, får tiden visa.

Hur var det att gå på Sture? Beslutet att gå Media - Foto, har betytt mycket. Det vill säga att jag skulle inte ha kommit igång med det jag håller på med så snabbt som jag har gjort om jag hade valt en annan skola eller en annan utbildning/inriktning. Sturegymnasiet gav goda underlag för att kunna fortsätta med det man höll på med.

^ Alla studenter


Nils Lilja

Nils Lilja

Gick på: Medieprogrammet, Multimedia

Tog studenten: 2007

Har gjort sedan dess: Jag har framförallt åkt skateboard. Men jag har också rest jorden runt ett par gånger, knegat på många olika ställen, somliga bättre än andra, flyttat till Stockholm och avverkat ett år på Beckmans Designhögskola. Nu arbetar jag på en av Nordens ledande designbyråer - The Brand Union.

Framtidsplaner: Åka ännu mer skateboard och fortsätta jobba med grafisk form/design. Jag håller även på med en rad olika sidoprojekt, däribland en egen tidning, eller ett "fanzine". Jag kanske också vill studera mer, och lära mig ännu mer om visuell kommunikation.

Hur var det att gå på Sture? Min tid på Sture var fantastisk, men jag tror inte att jag riktigt förstod det förrän allt var över. Framförallt var det de möjligheter som Sture kunde erbjuda mig som gjorde min gymnasietid till ett förbaskat roligt och lärorikt äventyr. Stures fina miljö och gemenskapen bidrog också till upplevelsen. Inriktningen som jag valde (Multimedia), och min klassföreståndare Fredrik Strandberg, gav mig stort utrymme och väldigt fria tyglar att testa och laborera med saker som jag var intresserad av, vilket i sin tur medförde att jag lärde mig otroligt mycket. När jag gick på Sture, cirkulerade ett rykte om att 70% av skolans elever var tjejer. Det kanske inte var sant, men detta rykte i kombination med intressanta mediaämnen räckte för att jag skulle känna stor belåtenhet och entusiasm över att få gå till skolan. Sture har ett fantastiskt utbud av utrustning och hjälpmedel. Jag rekommenderar alla Stures elever att nyttja det till max. Ni måste vara nyfikna, frågvisa och ibland även tjatiga för att få nyttja allt, men det är definitivt värt besväret. Och för de som tror att mediaprogrammet är slappt - ni kan stanna hemma. Om man senare vill lyckas i arbetslivet och jobba i mediabranschen krävs ett stort engagemang och en hängivenhet större än för de flesta andra yrken. Om du är genuint intresserad av mediabranschen, skit i alla andra skolor, gå på Sture, jobba hårt och ha kul!

^ Alla studenter


Caroline Bryngelson

Caroline Bryngelson

Gick på: Medieprogrammet, först journalistik, sen graf

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Läst en termin på GDK på Linköpings Universitet, bott i Göteborg, är snart klar på Webbredaktörsprogrammet vid Högskolan i Borås.

Framtidsplaner: Jobba som webbredaktör med inriktning på sociala medier, och skriva en bok. Eller två.

Hur var det att gå på Sture? Min klass var bäst i hela världen (vi gillade att fika. Hur kan man inte komma bra överens med folk som gillar att fika?). Jag lärde mig hur mycket som helst, framför allt så fick jag tid och möjlighet att lära mig mycket om mig själv. På alla kurser jag har läst efter gymnasiet har jag känt att det jag lärde mig på Sture har gett mig en bra grund att stå på, jag har aldrig känt "shit, varför fick jag inte lära mig det här på gymnasiet - alla andra fick ju det!".

^ Alla studenter


Robert Friedrich

Robert Friedrich

Gick på: Hotell & Restaurangprogrammet, Restaurang

Tog studenten: 2003

Har gjort sedan dess: Efter att ha tagit studenten så har jag jobbat på en rad olika restauranger runt om i världen. Jag har även varit semifinalist i Årets kock två år i rad. En av de första restaurangerna var Ulriksdals Wärdshus som ligger utanför Stockholm. Efter ett och ett halvt år, så fick jag möjligheten att jobba på Aquavit i New York, en mycket lärorik och spännande period. Den har inte bara gett mig kunskap utan även vänner för livet. Ungefär ett år senare fick jag en förfrågan om att jobba en av Norges bästa restauranger, två-stjärniga Bagatelle i Oslo. Ett år senare flyttade jag tillbaka till Stockholm för att jobba på den del olika restauranger där. Just nu pluggar jag Livsmedelsteknik på Campus i Helsingborg för att fördjupa mina kunskaper inom livsmedel.

Framtidsplaner: Jag hoppas på att kunna jobba som produktutvecklare på ett livsmedelsföretag, efter att ha tagit examen.

Hur var det att gå på Sture? Tiden på Sturegymnasiet har varit väldigt givande. Det var bra att varva teori med praktik i köket. För jag tror att, vill man bli en duktig kock så måste man jobba som det. Det går inte att bara läsa sig till kunskapen, utan man måste lära sig det i praktiken. Lärarna var mycket kunniga och hade ett brett nätverk, som har hjälpt mig till jobb efter skolan. De var mycket tillmötesgående och uppmuntrade oss elever. Till att t ex ställa upp i kocktävlingar för att kunna vara kreativ och dra nytta av det man har lärt sig. De har också gjort att man vill tillbaka och se hur det går. Ett av många minnen jag har av skoltiden var när jag fick åka på praktik till Kreta med tre andra elever. Det var väldigt spännande att få möta en annan matkultur. Min uppfattning av Sturegymnasiet är att det är en mycket kreativ skola som gör allt för att eleven ska få vara kreativ. Och jag hoppas att det förblir så i framtiden också. Att man har eleverna i fokus. Jag hoppas även att skolan fortsätter med att skicka elever på praktik, speciellt utomlands. Detta kan ge eleven möjlighet att inte bara få kunskap utan även att bygga nätverk.

^ Alla studenter


Hanna Öberg

Hanna Öberg

Gick på: Medieprogrammet, Multimedia

Tog studenten: 2009

Har gjort sedan dess: Rest runt i Indonesien, studerat kinesiska i Kina, flyttat till Jönköping för att studera Grafisk design och Webbutveckling Högskolan i Jönköping.

Framtidsplaner: Jobba som webdesigner i något annat land än Sverige, gärna Asien!

Hur var det att gå på Sture? Tillsammans med mina nya vänner i Jönköping pratar jag ofta om min tid på Sturegymnasiet, mest för att jag är så stolt över allt jag upplevde där! Föreställningarna, modeshowerna, utställningarna och allt däremellan. Allt jag lärde mig på mitt program och med min inriktning har jag fått användning för om och om igen. Det har verkligen varit en tillgång för mig på högskolan samt att jag även kunnat använda mina kunskaper, så som hur man gör en hemsida, för jobbuppdrag direkt efter gymnasiet! I kalla blåsiga Jönköping saknar jag att äta glass i värmen på Stures gräsmatta, höra musiken strömma ut från esteternas byggnad och bara ha de gött!

^ Alla studenter


Josefine Gustafsson

Josefine Gustafsson

Gick på: Mediaprogrammet, Grafisk kommunikation

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Sommaren efter studenten gjorde jag som nästan varje Halmstadbo, och flyttade mitt pick och pack till Oslo där jag bodde i nästan ett och ett halvt år. Där samlade jag ihop mitt kapital till en resa och styrde kosan mot Sydamerika och närmare bestämt mot Venezuela. Två månader spenderade jag där med en grupp som reste runt och besteg berg, paddlade i djungeln och annat äventyrligt men samtidigt var det mycket tid till att ta det lugnt och hänga på stranden eller ta bussen in till stan om man ville det. Därefter tog jag mig till Isla Margarita, Panama och Costa Rica så totalt var resan på 3 månader. Efter det var en sommar i Halmstad given efterföljt av en flytt till Köpenhamn där jag bodde och jobbade i ett halvår innan jag stack till en kompis i Kanada och åkte skidor där i en månad. Denna skidresa var nu i februari 2011, och sen jag kom hem därifrån har jag bott i Stockholm där jag nu söker utbildning inom Grafisk Design till hösten, för nu har jag flängt runt tillräckligt.

Framtidsplaner: Det beror mycket på om jag kommer in på någon skola eller inte till hösten, annars kommer jag att söka praktik här uppe i Stockholm för trivs väldigt bra här och så får vi se hur länge jag stannar. Efter det är det inte så mycket mer planerat än att jag känner efter vad jag vill gör och vara och på något vis så brukar det alltid gå att genomföra!

Hur var det att gå på Sture? Min tid på Sture minns jag som något roligt, och något jag definitivt saknar ibland, men så är det med mycket man lämnar bakom sig. Det bästa tycker jag var att det (framförallt vårt hemklassrum E12) kändes lite som ett andra hem och att kontakten med de flesta lärarna var väldigt bra så man kunde ofta få sin röst hörd. Det är väl den delen vi kallar för "Stureandan" och den tror jag verkligen finns, i vart fall om man vill vara en del av den. Sen har jag självklart lärt mig tusen olika saker, både viktiga och oviktiga, men det som jag sätter som högsta prioritet är ändå att man trivs för det är det som utgör hur kul det är och hur lätt det är om alla tankarna är på rätt ställe.

^ Alla studenter


Nathalie Bencic

Nathalie Bencic

Gick på: Hotell & Restaurang, Restaurang

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Fick jobb som volontär direkt efter studenten på evangelisationsbåten Elida- en performance mega yatch. Har jobbat som köksansvarig här samt nyligen blivit befodrad till personal- och lägeransvarig.

Framtidsplaner: Tanken är att komma in i de nya rollerna några år framöver. Vill plugga vidare till socionom- kriminalvårdare.

Hur var det att gå på Sture? En fantastisk tid att se tillbaka på, med tillmötesgående lärare som fick bli personliga vänner, samt lära känna klasskamrater som fortfarande står en väldigt nära. Fick även med mig väldigt mycket från utbildningen som jag använder än idag i det arbete jag står i.

^ Alla studenter


Adele St-Aubin

Adele St-Aubin

Gick på: Estetiska programmet, Dans

Tog studenten: 2011

Har gjort sedan dess: Under sommarlovet har jag jobbat på Bokhandeln i Båstad, och nu har jag flyttat till Göteborg, för jag ska nämligen gå på Balettakademiens dansutbildning i tre år!

Framtidsplaner: Under den framtid som ligger mig närmst vill jag dansa så mycket jag bara kan! Kroppen håller ju inte hur länge som helst, så jag får passa på nu medan jag kan. Det är dessutom nu jag verkligen vill satsa på dansen och man ska göra det man vill när man kan! Jag vill, samtidigt som jag dansar, även vidga mina vyer och komma på vad jag ska göra längre fram i livet, för det har jag ingen aning om just nu. Det kanske blir dansen jag satsar på, men det kan lika gärna bli något helt annat.

Hur var det att gå på Sture? Min tid på Sture var helt otrolig! Jag lärde känna så många människor och kom i kontakt med lärare som jag aldrig gjort förr. Sturegymnasiet har verkligen gett mig något jag känner att jag kan jobba med nu efteråt och det var även där jag (hur klyschigt det än låter) fann mig själv. Jag har inte tidigare i mitt liv känt mig så osäker på mig själv, men på Sture kändes det som om jag landade på något sätt. Först och främst har jag nog mina lärare att tacka, som fick mig att inse att det faktiskt var okej att vara sig själv, men det hjälpte också väldigt mycket att jag hamnade i en klass där jag kände mig trygg och säker. ”Stureandan” är något som vi som gått på skolan känner till mer än väl och det är inget som nya elever kan missa. Känslan och energin som ligger i luften på Sture är något jag verkligen trivdes i och om jag skulle få göra om mitt gymnasieval skulle jag fortfarande välja Sture. Allt jag lärde mig på skolan kommer jag säkert ha nytta av i framtiden, men kanske först och främst dansen som tagit mig dit jag är idag. Ett speciellt minne för mig var första gången jag var på föreställning i Bergmanssalen. Det låg en viss spänning i luften, men en behaglig sådan, och när de första eleverna klev ut på scen så började alla jubla och applådera och jag rös i HELA kroppen! Alla var så himla taggade inför föreställningen och det kändes som att vi som publik ”stöttade” de som stod på scen. Jag kände nästan att jag själv deltog i föreställningen!

^ Alla studenter


Tobias Berglund

Tobias Berglund

Gick på: Medieprogrammet, TV och Filmproduktion

Tog studenten: 2005

Har gjort sedan dess: Sedan min sorti från Sturegymnasiet har jag hoppat mellan jobb och fortsatt utbildning. På Halmstad högskola har jag tagit examen i Medie- och Kommunikationsvetenskap samt läst ytterligare en termin filmvetenskap. Jag har även studerat film och kommunikation på universitet i Hong Kong.

Gör just nu: Jag har yrkeserfarenhet ifrån både kortfilm, långfilm och dokumentär/informationsfilm och mina yrkesroller har varierat mellan produktionsassistent, runner, kameraoperatör, redigerare, researcher, ljudtekniker, ljussättare, transkribent, reporter, produktionskoordinator och produktionsledare.

Hur var det att gå på Sture? När jag tänker tillbaka på Sturegymnasiet så är det mestadels bara goda minnen jag får. Goda vänner, trevliga lärare, Intern-TV, filmprojekt, m.m. Det var bra kamratskap och en lärorik miljö. Om jag hade fått möjligheten att gå om Sturegymnasiet en gång till så hade jag utan tvekan gjort detta!

^ Alla studenter


Joel Foster

Joel Foster

Gick på: Media, TV och Filmproduktion

Tog studenten: 2003

Har gjort sedan dess: Since studying media at Sture, I returned to California where I went to college for animation and film making. I graduated from that in 2007 and since then have been working for the major Hollywood film studios on feature films. Luckily I've been able to take off a lot of time in between large projects like 'Alice in Wonderland' and recently 'Green Lantern' to work on my own projects and travel.

Gör just nu: Currently I'm heading up a small project at a company called Fido in Stockholm as their visual effects supervisor before returning next month to Sony Imageworks to work on the upcoming 'Spiderman' movie.

Framtidsplaner: My future plans all relate to working in the film industry and travelling during my breaks. Making the jump from animation supervisor to heading up entire projects is difficult but I find it to be a fun challenge. Ultimately my goal is to get my own tv show or film into production.

Hur var det att gå på Sture? I was amazed at the sophistication of Sture. Coming from the US, our public schools could never compare to the opportunities we were allowed to explore here. In general, the students seemed more mature and focused than at home and I respected how hard they were always willing to work. I'm proud to be able to call the school home, even if it was only for a short period.

^ Alla studenter


Jonas Danielsson

Jonas Danielsson

Gick på: Media, TV och Filmproduktion

Tog studenten: 2000

Har gjort sedan dess: Jag har arbetat i TV-branschen i tio år.

Gör just nu: Jag arbetar sedan ett år tillbaka som medielärare och frilansar som TV-fotograf vid sidan om.

Framtidsplaner: I framtiden satsar jag på att expandera mitt företag till att producera nyskapande TV för web och live-sammanhang.

Hur var det att gå på Sture? Helt unikt, jag tror inte att det finns något liknande i landet vad det gäller välutrustade skolor. En fin tid där vi gavs chansen att lära oss massor och jag tycker nog, med facit i hand, att jag tog den chansen.

^ Alla studenter


Christoffer Maddison

Christoffer Maddison

Gick på: Media, TV och Filmproduktion

Tog studenten: 2003

Har gjort sedan dess: Året efter var jag praktikant ett år på Sturegymnasiet för att lära mig mer. Jag sökte sedan till Gamleby, en skola med goda kontakter ut i branchen. Och mycket riktigt så fick jag jobb hos en av dessa, flyttade till sthlm och jobbar sedan 6 år tillbaka på Mediatec Broadcast, en av europas största teknikleveratörer för direktsända tv-produktioner, såsom idrott och nöje med över 30 tv-bussar i flottan.

Gör just nu: Jag jobbar som Tom eller (Engineer in charge) tekniskt ansvarig på en produktion, och jag har hunnit med och jobba på en mängd olika prodktioner, tex Melodifestivalen, Idol, massa direktsända galor såsom Kristallen nu senast och en hel del Hockey, fotboll och idrotter både i sverige och utomlands. Jag har Sturegymnasiet att tacka för mycket av min kunskap och friheten jag fick där att leka och lära.

Framtidsplaner: Just nu att fortsätta jobba med det jag gillar, tv-branchen är fantastisk på det viset att du jobbar sällan på samma ställe, du reser och träffar nytt folk och sätts i nya utmaningar hela tiden. Samt så är det enkelt att inte bara ha ett yrke utan variera sig.

Hur var det att gå på Sture? Det var 3 fantastiska år! Tre roliga år, och tre mycket lärorika år! Får man chansen till dessa tre år ska man ta till vara på varje stund där, för friheten där är unik, hela skolan är unik och har bättre möjligheter än alla andra liknande utbildningar. Tre år med bra kompetenta lärare och en trevlig miljö att studera i hade jag, det var hellt enkelt det bästa valet för mig. Valet är enkelt om du vill studera media.

^ Alla studenter


Gustaf Jönsson

Gustaf Jönsson

Gick på: Estetiska programmet, Dans

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Sedan dess har jag varit med i flertalet uppsättningar i Halmstad, både som dansare och/eller Koreograf. ex. Sopoperan, Musikalen Fett, HalmstadSpexet, HalmstadRevyn och Tall Ship Race Final session.

Gör just nu: Nu Går jag 2/3 året på Balettakademien i Göteborg. Mina förväntningar på framtiden är att arbeta som proffesionell dansare i kompani, egna uppsättningar, musikaler m.m. runt om i hela Europa.

Hur var det att gå på Sture? Min tid på Sture gav mig kompetens, självförtroende, glädje, kunskap, utlopp för att vara kreativ och en trygghet tack vare den härliga gemenskapen som finns/fanns i de husen. Min tid på Sture har varit ovärderlig för min nuvarande utbildning och framtida karriär. Det är med stolthet jag berättar för mina vänner och bekanta i Göteborg att jag gått på Sturegymnasiet, Danslinjen på sture har otroligt gott rykte och Enligt vissa rankad som en utav de bästa gymnasiala dansutbildningarna i hela sverige.

^ Alla studenter


Annicka Olsson

Annicka Olsson

Gick på: Estetiska programmet, Bild och formgivning

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Efter gymnasiet jobbade jag under hösten inom restaurangbranchen och till våren kom jag in på förskollärarutbildningen. Utbildningen inriktade sig på språk och kommunikation men vi kunde även specialisera oss på ett ämne och jag valde att specialisera mig på de estetiska ämnena. Vi läste även estetiska lärprocesser där vi lärde oss hur vi kan använda t.ex. bild för att lära oss naturvetenskap.

Gör just nu: Efter utbildningen examinerades jag som förskollärare, fritidspedagog och lärare för f-klass. Nu jobbar som jag förskollärare på Dragonens förskola.

Framtidsplaner: Tänkte att jag skulle vidarutbilda mig, till vad vet jag inte ännu… det får tiden utvisa!

Hur var det att gå på Sture? Jag är glad att jag valde det estetiska programmet för jag kunde utveckla mina kunskaper i bild och form och fick lära mig mycket som jag har haft nytta av sedan dess. Jag hade jätteroligt under mina tre år på konsten och mina lärare var fantastiskt duktiga.

^ Alla studenter


Emelie Lantz

Emelie Lantz

Gick på: Estetiska programmet, Dans

Tog studenten: 2006

Har gjort sedan dess: Efter gymnasiet jobbade jag som servitris i ca ett halvår sedan åkte jag och en kompis och backpackade i Australien och Thailand. När vi kom hem jobbade jag på lite olika ställen och försökte fundera ut vad jag ville plugga. Det fanns så mycket att välja mellan. Till slut bestämde jag mig för att läsa till sjuksköterska på högskolan här i Halmstad. Efter 3 års studier tog jag examen och fick jobb på barnkliniken på sjukhuset och stormtrivs!

Framtidsplaner: Jag funderar på att läsa vidare till specialistsjuksköterska med inriktning på barnsjukvård om ett år.

Hur var det att gå på Sture? Jag älskade mina tre år på Sturegymnasiet. De var nog de tre roligaste åren under hela min skolgång. Det är något speciellt med Sture. Det händer hela tiden någonting nytt. Ena veckan är det teaterföreställningar, sen är det TV-sändningar, modevisningar, dansföreställningar osv. Eftersom att jag älskar att dansa så var det underbart att kunna göra det på skoltid. Vi lärde oss massor och utvecklades mycket tack vara våra duktiga lärare. Alla "vanliga" ämnen blev dessutom mycket lättare att ta sig igenom när man hade dansen att se fram emot!

^ Alla studenter


Rikard Fredborg

Rikard Fredborg

Gick på: Estetiska programmet, Dans

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Utbildning Ett år på Santa Monica College som Dance Major, Los Angeles Fyra år på Statens Scene Konst Skole på Dansprogrammet, Köpenhamn Erasmus utbyte på London Contemporary Dance School, London Praktik på University Of Illinois i USA och arbetade specifikt med improvisations dans. Föreställningar/arbete. Dansare i föreställningen "TIERRAS ENAMORADAS" En improviserad föreställning Koreograferad av David Zambrano, framförd i Bryssel, Belgien. Projektledare/koreograf/dansare för projektet "Eldsjäl" En improviserad dans och musik föreställning på stranden. koreograf/dansare för solot "Jagten" som jag framfört på flertal olika scener i Halmstad Samt på Dansstationen i Malmö. Ska i Juli månad framföra solot på Ravnedans festivalen i Norge. Dansare i föreställningen "Vem kommer först sommar eller vinter?" Koreograferad av danskompaniet E.K.K.O framfört på Barnens scen i Malmö och på Dunkers kulturhus i Helsingborg.

Gör just nu: Arbetar på Dramalogen i Halmstad med dans som spetskompetens. Där jag driver och medverkar i olika kulturella projekt. Bland annat Öppen Scen, fysisk teater föreställning, film inspelningar och podcasten Den Brinnande Busken.

Framtidsplaner: Jag vill fortsätta i den riktning jag går nu i att utveckla mig själv som kreatör. Jag vill knyta fler samarbeten med andra kulturarbetare både lokalt och internationellt. Jag har en vision om att besöka urinvånare av olika slag för att utveckla alternativa sätt att förmedla och uttrycka sig i konstnärligt skapande.

Hur var det att gå på Sture? Upplysande, utmanande och utvecklande. Sturegymnasiet bjuder på en en otrolig öppen, kreativ och vänlig miljö vilket för mig var den ultimata atmosfären att studera och utvecklas som människa i. Stor variation av människor med mycket acceptens för att människor är olika. En trygg miljö där man vågar finna sin egen väg i samarbete med mycket kompetenta lärare och samarbetsvilliga med studerande. Måndags ångest var en icke existerande faktor under min tid på Sure. Det var alltid kul och jag såg alltid fram emot att gå till skolan under min tid där.

^ Alla studenter


Robin Dahlberg

Robin Dahlberg

Gick på: Estetiska programmet, Dans

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Sedan studenten har jag arbetat som dansare, danslärare och koreograf inom olika områden som: Opera, musikaler och revyer. Just nu studerar jag Försäljning och Marknadsföring på Affärshögskolan i Örebro och arbetar samtidigt som danslärare.

Framtidsplaner: I framtiden hoppas jag på att kunna kombinera dessa två och arbeta på scen lika mycket som runt omkring scen.

Hur var det att gå på Sture? Att gå på Sture var och är fortfarande något av det bästa jag gjort. Varje dag var en upplevelse och man slutade aldrig att utvecklas. Sture formade mig till den jag är idag och det bär jag alltid med mig. Gymnasiet kan vara en "skoltrött" period men på Sture ser man alltid fram emot nästa dag.

^ Alla studenter


Sara Pålsson

Sara Pålsson

Gick på: Estetiska programmet, Dans

Tog studenten: 2006

Har gjort sedan dess: 2007 flyttade jag till Oslo för att jobba och tjäna ihop pengar till en resa. Jag arbetade på en bilimportfirma fram tills februari 2009 då jag åkte iväg till Asien i ca 3 månader. Jag åkte sedan tillbaka till Oslo igen och började då studera på Norges Idrottshögskola. Där tog jag en Bachelor i Fysisk aktivitet & hälsa.

Gör just nu: Just nu går jag ett påbyggnadsår i praktisk pedagogik på samma skola för att få lärarbehörighet. Jag har inte dansat så mycket som jag hade hoppats på att jag skulle göra men jag tränar och är fortfarande tränare i gymnastik där jag får mycket användning av mina 3 år på Sture 🙂

Framtidsplaner: Efter sommaren är planen att gå Fysisk aktivitet & handikapp på Norges idrottshögskola för att kunna bli specialpedagog för att så i framtiden kunna arbeta med handikappidrott.

Hur var det att gå på Sture? Att gå på Sture var väldigt kul och speciellt då att gå en praktisk linje som Dans. Att få lov att dansa och uttrycka sig kroppsligt och vara kreativ flera timmar i veckan och inte bara sitta stilla i ett klassrum hela dagarna var något som passade mig perfekt! Det var alltid något som hände på Sture, man hade aldrig en tråkig stund och där var en fantastisk gemenskap mellan lärare och elever och ett samarbete som jag inte tror man hittar på många skolor. När jag ser tillbaka på mina år på Sture får jag alltid ett leende på läpparna, att gå på Sture är verkligen något som jag kan rekommendera 🙂

^ Alla studenter


Terese Ewaldsson

Terese Ewaldsson

Gick på: Estetiska programmet, Dans

Tog studenten: 2005

Har gjort sedan dess: Efter gymnasiet flyttade jag till Göteborg och gick en treårig yrkesutbildning till musikalartist på Performing Arts School 2005-2008. Därefter har jag frilansat som musikalartist och dansare i föreställningar runt om i Sverige. Jag har bland annat medverkat som musikalartist i Jekyll & Hyde på Värmlandsteatern i Karlstad, som dansare under Mary Kay galan i Scandinavium i tre år och gjort över 160 föreställningar av Hagmans Konditori med Galenskaparna och After Shave. Utöver det har jag undervisat i steppdans, varit koreografassistent och fortbildat mig inom dans och sång.

Framtidsplaner: Sedan hösten 2013 läser jag Psykologprogrammet på Göteborgs Universitet och siktar på att ta min psykologexamen 2018. Jag har inte lagt mitt musikalartistyrke på hyllan utan fortsätter söka nya anställningar och projekt vid sidan av studierna. Mitt intresse för psykologi väcktes under åren på Sturegymnasiet då jag läste Psykologi A och B som individuellt val. Yrket som psykolog känns otroligt intressant och som något jag verkligen skulle vilja jobba som när kroppen inte orkar dansa på heltid längre.

Hur var det att gå på Sture? Mina år på Sturegymnasiet minns jag med glädje. En otroligt inspirerande plats för mig som älskar allt vad konst och kultur heter. Hög nivå på både dansundervisning och den teoretiska undervisningen vilket kompletterade varandra så att tre år bara sprang iväg. Jag kunde inte önskat mig en bättre gymnasietid.

^ Alla studenter


Frida Klarker

Frida Klarker

Gick på: Medieprogrammet, TV och Filmproduktion

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Direkt efter gymnasiet så började jag på Gamleby folkhögskolas KY utbildning inom TV-produktion. Där gick jag i två år,  andra året var praktik och större delen av den spenderade jag på svenska Wallander i Ystad. Flyttade till Stockholm mars 2010 för att göra mitt examensprojekt och blev kvar här uppe! Började som produktonsassistent (koka kaffe etc) på olika projekt, men fick även testa på att regissera statister och vara så kallad SAD (second assistant director). Efter ca 6 månader så fick jag mitt första jobb som koordinator, där jag fick hjälpa produktionsledare med olika kontorssysslor så som bokning av teknik, anställning av team etc. Fick jobba med alla typer av roliga projekt från långfilm och tvserie till reklam! Jobbade efter detta som projektledare på ett filmteknikbolag vid namn Dagsljus. Där jobbade jag i två år innan det var dags att börja frilansa igen.

Gör just nu: Har nu börjat producera lite smått och har precis (januari 2014) blivit klar med mina två första musikvideos. Veronica Maggio & Håkan Hellström - Hela huset samt Linda Pira - Knäpper mina fingrar.

Framtidsplaner: Jag vill gärna fortsätta producera! Allt ifrån musikvideos till reklam och långfilm. Vill gärna få lite mer tid över så jag kan hälsa på min fina familj i Halmstad oftare!

Hur var det att gå på Sture? Sture var som ett andra hem för mig. Jag älskade att gå till skolan och trivdes väldigt bra med min utbildning! Jag skulle utan tvekan rekommendera folk att söka dit! Väldigt bra ställe att få utlopp för sina kreativa sidor på.

^ Alla studenter


Joel Alkebratt

Joel Alkebratt

Gick på: Medieprogrammet, Multimedia

Tog studenten: 2007

Har gjort sedan dess: Efter jag tog studenten så ryckte jag in i lumpen, 12 galna månader i skåne inklusive en tid som högvakt i Stockholm. Efter lumpen och ett par vanliga jobb så bestämde jag mig för att utbilda mig till systemutvecklare. Under utbildningen så gjorde jag praktik på ett företag som sysslar med digital signange.

Gör just nu: Praktiken ledde till en fast tjänst som systemutvecklare och jag spenderar nu min tid med att jobba i olika IT-projekt och underhåll av befintliga system. Jag blev nyligen pappa till en fantastisk dotter, Alice och i framtiden vill jag skaffa flera barn med min Cassandra.

Framtidsplaner: I mitt yrkesliv siktar jag på att bli bättre och jobba med nya spännande utmaningen inom IT.

Hur var det att gå på Sture? Tiden på Sture var positiv för mig och jag utvecklades som person. Vi fick jobba med bra utrustning under eget ansvar. Att vara kreativ och hitta egna lösningar uppmuntrades.

^ Alla studenter


Frida Hansson

Frida Hansson

Gick på: Samhäll, Turism

Tog studenten: 2009

Har gjort sedan dess: Jag tog studenten år 2009. Ett år senare än vad jag skulle eftersom jag åkte iväg som utbytesstudent i USA ett år. Jag har studerat 2 år på Akademi Båstads yrkesutbildning "Turism och Service TRAC-Diplomerad Koordinator". Där trivdes jag otroligt bra och det ledde till jobb på en resebyrå i Halmstad.

Gör just nu: Just nu jobbar jag som flyg/markvärdinna på Kullaflyg och extrajobbar på samma resebyrå som jag arbetade på innan. 

Framtidsplaner: Jag vet inte riktigt vad jag vill göra i framtiden, det finns så mycket roligt att prova på. Vad jag är säker på är att det måste ha med turism, resor och människor att göra.

Hur var det att gå på Sture? Det var fantastiskt roligt! Det är en skola med många olika inriktningar vilket gör att det blir en härlig blandning av människor och intressen. Både lärare och elever var fantastiska och jag hade 3 otroligt roliga år där!

^ Alla studenter


Henrik Rydberg

Henrik Rydberg

Gick på: Samhälle, Turism

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Direkt efter studenten åkte jag ner till Portugal och arbetade på det hotell som jag gjorde min praktik på under sista terminen i gymnasiet. Efter ett härligt halvår nere på Algarvekusten återvände jag till Halmstad där jag försökte mig på en karriär som mediasäljare. Insåg dock ganska snabbt att jag inte var den stjärnsäljaren jag hade hoppats på. Jag började istället att jobba på Krönleins bryggeri. Efter nästan ett år där bestämde jag mig för att ge mig ut i vida världen igen. Nästa stopp blev ön Guadaloupe i Karibien där jag under ett halvår arbetade på en stor all-in-clusive resort. Återvände efter det återigen till Halmstad där jag under ytterligare lite mer än ett år arbetade både på Krönleins bryggeri samt ett annat lager i Halmstad. Kärleken tog mig senare till Danmark där jag bodde, pluggade samt arbetade under ett år.

Gör just nu: Just nu bor jag i Helsingborg där jag sedan i höstas (2013), via Lunds universitet, studerar en utbildning som heter Service Management. Inriktningen är återigen turism.

Framtidsplaner: Destinationsutveckling och projektledning, gärna kombinerat, är områden som intresserar mig och som jag jätte gärna skulle vilja jobba med i framtiden.

Hur var det att gå på Sture? Sturegymnasiet var ett bra, tryggt samt kreativt gymnasium. Flera bra lärare och en jättehärlig klass med bra sammanhållning gjorde gymnasieperioden till en härlig tid.

^ Alla studenter


Malin Ågren

Malin Ågren

Gick på: Samhälle, Turism

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Efter studenten har jag rest en hel del, framför allt till Usa i olika omgångar. Efter lite resande fick jag min första tjänst på Halmstad Turistbyrå som en av avdelning i det kommunala destinationsbolaget Destination Halmstad (fd. Halmstad & Co). Med året blev det mer och mer timmar och sedan 2010 har jag en fast heltidsanställning som receptionsansvarig  på Halmstad Turistbyrå.

Gör just nu: Jag älskar mitt jobb och min arbetsplats. Hos oss på Halmstad Turistbyrå får man dagligen möjligheten att träffa flertalet kunder och ge dem svar på deras frågor så att de ska få uppleva min hemstad på allra bästa sätt. Att få prata olika språk, möta olika kulturer och ge allra bästa service är något jag älskar att göra varje dag. En annan förmån med att jobba på Destination Halmstad är att man ständigt är involverad i olika evenemang i staden och där har jag bland annat haft en fot med ibland annat The Tall Ship’s Races 2011, O-ringen 2012, SM-veckan 2013, Dam-EM 2013, världsutställningen Dinosaurium 2013 samt Titanic – the Exhibition 2014. Min medverkan i dessa evenemang har då självklart varit från ett informativt perspektiv där vi i form av turistbyrå informerar besökarna ute på plats.

Framtidsplaner: Jag trivs fantastiskt bra på mitt jobb och mina framtidsplaner är att fortsätta där jag är, men ständigt utveckla mig själv och min arbetsplats.

Hur var det att gå på Sture? Tiden på Sturegymnasiet var fantastisk, att komma till en skola där lärare, rektorer, elever, sjuksystrar och besökare, oavsett vem du var bemöttes lika. Sture är en unik skola på så sätt att jag upplevde den som att du verkligen kunde vara dig själv – och accepteras därefter. En härlig arbetsmiljö där man ständigt påminns om övriga program och deras produktioner, detta skapar en helhet för eleverna och en god vi-känsla. Man upplever kanske inte sin skola på det sätt jag precis beskrivit när man är där – mitt i sina studier – det är när man står där på sin student och reflekterar över hur fantastiskt man faktiskt fått ha det och vilken bra skola Sturegymnasiet är. Hade jag fått välja igen hade jag valt Sture, utan minsta tvekan!

^ Alla studenter


Jonatan Liedholm

Jonatan Liedholm

Gick på: Samhällsprogrammet, Turism

Tog studenten: 2015

Har gjort sedan dess: Har jobbat som bartender på The Bulls pub i Halmstad sen i våras, och fotats en hel del för olika saker.

Gör just nu: Just nu så jobbar jag mina sista dagar på The Bulls, och packar jag väskan för att flytta till Stockholm där en lägenhet och ett jobb står och väntar på mig.

Framtidsplaner: Lyckas hoppa på flyget till Stockholm i januari, jobba på nattklubb där till den 28e februari, då planet går mot Milano/Italien där jag ska jobba som modell. Därefter blir det en till sommar i baren på Bulls för att skramla ihop till mina erbjudanden i USA!

Hur var det att gå på Sture? Skola är inte mitt favoritämne men det var ändå super bra! 😉

^ Alla studenter


Simone Johansson

Simone Johansson

Gick på: Samhälle, Turism

Tog studenten: 2011

Har gjort sedan dess: Direkt efter studenten fortsatte jag jobba på extra jobben som jag haft under gymnasietiden. Året efter kände jag att det var dags att testa på något nytt. Så jag gjorde som många andra svenskar gör, flyttade till Oslo. Jag arbetade som kaffebarista under ca 8 månader, fram till att jag hade tillräckligt med pengar för att göra min "Drömresa". En resa jag har drömt om sen jag var liten. Jag reste i 3 månader och besökte 5 länder: Nya Zeeland, Australien, Thailand, Kambodja och Malaysia. När jag var tillbaka i Sverige så gick jag bara uttråkad hemma utan att hitta något jobb direkt. Jag fick samtidigt ett jobberbjudande från mitt tidigare företag i Oslo, så jag kände varför inte? Jag flyttade åter igen till Oslo. Nu fick jag rollen som assisterande butikschef.

Gör just nu: Efter en tid frågade jag mig själv vad det egentligen är jag vill göra med mitt liv? I mitt minne så hade jag fortfarande kvar det min turismlärare, Marie Hallonkvist, berättade för mig, om en bra  turismutbildning i Båstad som var väldigt omtyckt av tidigare turismelever från Sture som hade gått den. Jag nappade på detta och tänkte varför inte? Vad har jag att förlora?  Sagt och gjort, kom in på utbildningen som har titeln: Kvalificerad Koordinator specialisering turism och service på Akademi Båstad Yrkeshögskola. Det blev en flytt hem och här är jag idag, inne på min andra termin! Jag trivs så himla bra med utbildningen, för vi alla är lika drivna och har samma mål. Det som är bra med utbildningen är att vi har 6 stycken praktikperioder där vi får komma ut på arbetsplatser och prova på hur arbetslivet är. Vi har erfarna föreläsare från näringslivet, och det är förmodligen detta som gör det så seriöst och roligt. I skrivande stund har jag 1,5 år kvar, jag trodde aldrig att jag skulle hamna i skolbänken igen, men nu är det nästan så att jag inte vill lämna den...

Framtidsplaner: Jobba med något jag brinner för inom turism och service.

Hur var det att gå på Sture? Min tid på Sturegymnasiet var väldigt lärorik och rolig. Linjen fick mig att bli mer intresserad av turismbranschen. Jag skaffade mig vänner som jag kommer att ha med mig hela livet. Tiden på Sturegymnasiet lärde mig att ta mer ansvar och våga utmana mig själv! 

^ Alla studenter


Therese Niklasson

Therese Niklasson

Gick på: Estetiska programmet, Teater

Tog studenten: 2014

Har gjort sedan dess: Jobbat inom LLS och Cirkelledare inom teater, funnit mitt drömjobb.

Gör just nu: Just nu jobbar jag inom LLS- verksamheten; som vårdbiträde på gruppboende. Jag är även cirkelledare inom teater med människor som har olika funktionshinder.

Framtidsplaner: Min dröm är att utbilda mig till undersköterska, men den största framtidsplanen är att få leda flera teatergrupper genom åren och jobba med barn och ungdomar. Vem vet kanske teaterpedagog inom särskolan på Sturegymnasiet om några år?

Hur var det att gå på Sture? Min tid på Sturegymnasiet, var de tre bästa åren i mitt liv. Trots min dyslexi, var det inget hinder för mina teaterpedagoger. Jag hade de bästa pedagogerna man kunde ha. Fast det var jobbigt och kämpigt i skolan, så trivdes jag som fisken i vattnet. Man glömde oftast bort att de var jobbigt ibland. Jag kände mig aldrig utanför, det gjorde även att jag blev trygg i mig själv. Trots att alla elever hade gått sina krokiga vägar, blev alla behandlade lika ändå. Det var så uppenbart, på Sture håller man ihop. Fast det nu är ett år sedan jag tog studenten så SAKNAR jag allt!

^ Alla studenter


Elin Hultén

Elin Hultén

Gick på: Estetiska programmet, Bild och formgivning

Tog studenten: 2010

Har gjort sedan dess: Gått en konstutbildning med inriktning måleri på Dômen Konstskola i Göteborg.

Gör just nu: Jag jobbar nu på en utställning.

Framtidsplaner: Jag väntar på att komma in på en konsthögskola.

Hur var det att gå på Sture? Det var så himla kul! ! Jag fick så många, fina vänner som jag umgås med än idag och det var en sån härlig gemenskap på skolan. Jag tror aldrig jag har skrattat så mycket som när jag gick på Sture. Jag fick lov att snöa in mig på de ämnen jag tyckte bäst om, och jag fick en inblick i hur det skulle vara att jobba med konst. Vissa säger att man inte kan bli konstnär idag, men de har fel! Kämpa på bara! Bli bäst! Då kan du knäppa dem på näsan sen.

^ Alla studenter


Victor Lindgren

Victor Lindgren

Gick på: Medieprogrammet, Foto

Tog studenten: 2011

Har gjort sedan dess: Direkt efter studenten åkte jag till Norge med en kompis som tog examinerades samma år från Sannarpsgymnasiet. Tanken var att vi skulle tjäna pengar för att finansiera en resa till Österrike i slutet av samma år. Sagt som gjort så gjorde vi det, och det slutade med att vi stannade i Alperna i 5 månader där det blev en hel del skidåkning. Ända sedan dess har jag till och från jobbat i Oslo för att sedan kunna åka iväg på semester och upptäcka världen, bl.a. Kanada där jag och fyra vänner som jag lärde känna i Alperna åkte till.

Gör just nu: Hösten 2014 började jag att studera till civilekonom på Linnéuniversitetet i Växjö. När jag började på Sturegymnasiet var jag osäker på vad jag ville syssla med i framtiden, men tack vare möjligheten att läsa ytterligare matte än den som ingick i programmet lämnade jag dörren öppen för att läsa ekonomi på en akademisk nivå. Jag ska nu till hösten börja mitt andra år och jag är väldigt nöjd med mitt val då utbildningen passar mig utmärkt!

Framtidsplaner: Min framtidsplan är att jobba antingen som Controller eller inom bankväsendet, helst inom svenskt näringsliv. Det återstår dock tre år av min utbildning vilket ger mig en rätt så lång betänketid!

Hur var det att gå på Sture? Min tid på Sturegymnasiet uppskattade jag väldigt mycket! Lärarna är oerhört kompetenta och under årens gång lyckades man utveckla en stark personlig relation till samtliga av dem. Det jag uppskattade mest med skolan var öppenheten och den personliga omtanke man fick av lärarkåren. Om man stötte på motgångar så fanns det alltid minst en lärare som man tillsammans kunde komma på en lösning med.

^ Alla studenter


Tom Lindquist

Tom Lindquist

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten: 2012

Har gjort sedan dess: Jobbat med allt möjligt och haft två rock n´roll-band.

Gör just nu: Spelar på heltid i bandet "Callinaz".

Framtidsplaner: Att få fortsätta jobba med musik, och utvecklas så mycket som möjligt.

Hur var det att gå på Sture? Det var helt underbart att gå på Sturegymnasiet. Jag lärde mig så sjukt mycket om musik, och jag hade roligt hela tiden! Would do it again!

^ Alla studenter


Christina Dongas

Christina Dongas

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten: 1997

Har gjort sedan dess: Bland annat 4 års sång-/musikerstudier på Guildhall i London, 3 år på Operaakademiet i Köpenhamn, frilanskarriär och två barn.

Gör just nu: Jobbar i operakören på Malmö Opera sedan 2011.

Framtidsplaner: Bra: Fantastiskt förlösande att få vara med sina galna likasinnade. Mindre bra: Det här gymnasieprogrammet var helt nytt när jag gick där och det var inte allt som riktigt funkade än, och det kunde skapa frustration.

Hur var det att gå på Sture? Att fortsätta växa som människa och musiker och vara ett med lyckan.

^ Alla studenter


Anna Lindqvist

Anna Lindqvist

Gick på: Mediaprogrammet, TV och Filmproduktion

Tog studenten: 2001

Har gjort sedan dess: Hemtjänst, butiksbiträde, pluggat lite högskola och sen varit projektledare för Medeltidsbyn under Vågspel och tiden därefter. Startat eget företag vid namn Systrarna Grimh som driver Kajskjulet.

Gör just nu: Arbetar med Medeltidsspelen för Primus Vicus.

Framtidsplaner: Att må bra och utvecklas, i jobb och livet i allmänhet!

Hur var det att gå på Sture? Fantastiskt, närande och det gav mig ännu mer lust att utforska, lära mig mer och utvecklas! En varm miljö.

^ Alla studenter


Povel Olsson

Povel Olsson

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten: 2001

Har gjort sedan dess: Gick direkt efter gymnasiet på Fridhems Folkhögskola i Svalöv. Där bildade vi bland annat bandet Navid Modiri & Gudarna som jag turnerade med ett bra tag. Efter det bar det av direkt till Kungliga Musikhögskolan i Stockholm (KMH). Samtidigt som jag gick på KMH frilansade jag som musikproducent och turnerade med en mängd artister som Robyn, Christian Walz, Veronica Maggio m fl. vilket gjorde att jag hade väldigt svårt att slutföra studierna, har fortfarande sista uppsatsen kvar som en rest som ligger i bakhuvudet och gnager(!)

Gör just nu: Jobbar och turnerar med mitt band TRC (The Royal Concept), skriver även musik och låtar med andra artister och driver även projektet GIPO (facebook.com/gipomusic)

Framtidsplaner: Just nu fokuserar jag bara på att må bra och njuta av att jag får syssla med det jag tycker är absolut roligast i livet. Vi (TRC) kommer släppa nytt material och det kommer bli väldigt mycket turnerande framöver, främst i USA men även Europa och Asien.

Hur var det att gå på Sture? Underbart! så många minnen och vänner jag fick där! Vi bildade tidigt en jazz/blues/funk kvartett och utvecklades snabbt med hjälp utav varandra. Även om vi inte spelar så mycket tillsammans idag så är vi fortfarande väldigt nära vänner och tar varje chans att ses.

^ Alla studenter


Linnea Olsson

Linnea Olsson

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten: 2002

Har gjort sedan dess: Jag fortsatte utbilda mig som cellist, två år på folkhögskola (Sundsgården) och tre år på Musikhögskolan i Stockholm. Sen startade jag enskild firma och började frilansa som musiker. Jag fick anställning på Göteborgsoperan direkt efter examen och gjorde det i ett halvår och efter det rullade det på med olika frilansjobb. Jag har mest turnerat runt i världen som musiker i olika artisters band som cellist, elbasist och körsångerska. Bland artisterna kan nämnas Ane Brun och Peter Gabriel. Parallellt med mitt frilansande har jag skrivit egen musik. Dels med mitt band Paintbox, vi har släppt två skivor och dels som soloartist. Med mitt soloprojekt har jag också släppt två skivor och turnerat omkring i Europa och USA. Det är det jag satsar på mest för tillfället.

Gör just nu: Just nu turnerar jag runt om i Sverige med min egna musik.

Framtidsplaner: Att släppa min senaste soloskiva i hela världen, nu är den ute i Skandinavien och Storbritannien. Skriva mer musik! Turnera mer!

Hur var det att gå på Sture? Gymnasietiden på Sture var fantastisk. Det var roligt och lärorikt. Vi fick massor med pepp från lärarna och även stort utrymme att hålla på med massa olika musikprojekt. Bara grejen att få vara där och repa och öva hela eftermiddagarna och kvällarna var en enorm lyx. Väldigt utvecklande tre år. Jag måste helt ärligt säga att jag inte har något negativt att säga. Det var toppen att gå där. Speciellt eftersom när jag tänker tillbaka på gymnasiet så handlar det liksom bara om musik, även om vi hade massa andra lektioner så är det musiken som har genomsyrat hela min gymnasieutbildning och det var ju det jag ville när jag sökte till en musiklinje. Att det skulle handla om just musik, mest hela tiden.

^ Alla studenter


Oskar Andersson

Oskar Andersson

Gick på: Mediaprogramet , Ljud, Mp03l

Tog studenten: 2006

Har gjort sedan dess: Började jobba på Ljus o Dekor efter skolan, tog lastbilskort hösten -06, började sedan som öastbilschaufför på Starlight våren -07 och har jobbat där sedan dess bortsett från ett avbrott -10 då jag jobbade på Flyttningsbyrån i Halmstad. Började åter på Starlight -10.

Gör just nu: Just nu är jag ute på Roxette's europaturné som leaddriver över 5 bilar.

Framtidsplaner: Är just nu relativt nöjd med tillvaron som den är.

Hur var det att gå på Sture? Helt suveränt! Man fick mycket ansvar och förtroende från lärare och skola. Inga problem med att få låna utrustning eller få tillgång till skolan under kvällar, helger t o m nätter om så behövdes.

^ Alla studenter


Peter Åkerström

Peter Åkerström

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten: 2001

Har gjort sedan dess: Värt att nämna är att jag åkte till Irland (Galway) när jag var runt 21 och det kom att bli mitt nya liv. Jag bodde och jobbade som musiker på Irland i 10 år(2003-2013). Jag föll för staden Galway med sitt enormt rika kulturliv och vart man än vände sig så hittade man musiker och roligt folk att spela och umgås med. Det kom att bli min skola i livet och mitt fortsatta musicerande. Jag spelade i många olika grupper och många olika musikstilar. Vi lirade på pubar, restauranger, festivaler, teatrar, gator, torg, radio och TV m.m. Väldigt bra upplevelser och erfarenheter men 2013 var det dags att söka sig hemåt igen.

Gör just nu: Har nu precis avslutat 1 års studier i Varberg; Ljud- och musikproducentutbildningen på studio Recordia. Är frilansande trubadur och musiker på lite olika ställen i Halmstad. Ibland lite ljudteknikerjobb.

Framtidsplaner: Vill fortsätta utvecklas inom musik och allt vad det innebär samt jobba som musiker och ljudtekniker där.

Hur var det att gå på Sture? Sturetiden var bra och jag är glad för alla vänner jag lärde känna där, många utav dem är fortfarande mina närmsta vänner. Det var mycket hög och seriös nivå på lärarna och eleverna som gick där och det är kul att se hur bra det har gått för många av mina skolkamrater inom musiken sedan dess.

^ Alla studenter


Jonas Börjesson

Jonas Börjesson

Gick på: Medieprogrammet, TV och Filmproduktion

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Direkt efter studenten studerade jag vidare inom TV & Videoproduktion på GTV, Gamleby Folkhögskola. Jag gjorde sedan praktik på Gothenburg Film Studios i Göteborg som precis var i sin uppstartsfas, vilket var en fantastisk upplevelse. Efter det började jag jobba som DIT (Digital Imaging Technician) på långfilmer runt om i Sverige. Bland annat på filmer som ”Snabba Cash 2”, Jan Troells ”Dom över död man”, ”Hallå hallå”, ”Sune i Fjällen”, ”Fjällbackamorden” och SVT-serien ”Bron”. Jag startade även mitt egna företag Video Dept. och började frilansa. Under sommaren 2011 startades ”Pool Sessions”, där vi filmade band som spelade en låt live vid en pool i Frösakull. Sommaren 2012 gick vi ”on tour” med projektet, och då filmade vi banden på olika idylliska, halländska platser. 2013 förflyttade vi oss till restaurang ”Tillsammans” och bytte således namn till Tillsammans Sessions. Banden som kom dit fick spela in en live-session, samt göra en konsert på kvällen.

Gör just nu: Just nu bor jag i Halmstad igen och frilansar fortfarande inom film och video. Förutom att då och då hoppa in och jobba på olika långfilmer och TV-serier så har jag specialiserat mig inom videokonst, där jag bland annat ställde ut ett videoverk på Vårsalongen på Hallands Konstmuseum samt fick Halmstad Kommuns Kulturpris 2015. Jag gör även mycket musikvideos och experimenterar en hel del med gamla kameror, VHS-teknik och annat. På sommaren är jag även konsertarrangör på restaurang Tillsammans i Halmstad, där jag bokar alla band och artister och har hand om ljud och teknik.

Framtidsplaner: Jag har aldrig haft framtidsplaner mer än någon vecka eller månad framåt i tiden, utan det är alltid ovisst i den här branschen. Men jag vill fortsätta hålla på med videokonst och ställa ut videoverk och installationer, samtidigt som jag även vill fortsätta som konsertarrangör där jag alltid har drömt om att skapa en musikfestival i Halmstad. Film, video, konst, musik och konserter. Det är det jag vill fortsätta hålla på med!

Hur var det att gå på Sture? Det var helt fantastiskt att gå på Sturegymnasiet! Jag räknar fortfarande tiden på Sture som en av de bästa tidsperioderna i mitt liv. Jag kom dit som en vilsen tonåring, utan att veta vad jag vill hålla på med. Efter några veckor på TV-linjen så förstod jag direkt att jag hade valt helt rätt, och att det var det jag ville hålla på med - jag ville vara kreativ och skapa! Sture var en fantastisk frihet, där man tillsammans med likasinnade fick möjlighet att utvecklas och ha förbannat roligt i tre år - och få vänner för livet!

^ Alla studenter


Ibrahim Tatlicioglu

Ibrahim Tatlicioglu

Gick på: Mediaprogrammet, Ljudteknik och musikproduktion

Tog studenten: 2010

Har gjort sedan dess: Flyttade till New York år 2012 för att gå på ljudteknikskola och har jobbat som frilansljudtekniker och producent i staden.

Gör just nu: Jobbar som ljudtekniker i 3 olika studios.

Framtidsplaner: Att vinna grammis och slå igenom som producent.

Hur var det att gå på Sture? På Sture upptäckte jag kärleken för tekniken bakom musikskapande. De hjälpte mig enormt mycket och motiverade mig till att leva min dröm. Viben som var runtom på skolan var invaluable och jag har fått minnen för livet!

^ Alla studenter


Petter Gustafsson

Petter Gustafsson

Gick på: Mediaprogrammet, Ljud, Mp03lr

Tog studenten: 2006

Har gjort sedan dess: Tog anställning som lagerarbetare efter studenten. Kort där efter började jag engagerat mig fackligt och politiskt. Mellan 2010 och och 2014 var det på heltid. Har kandiderat till regionfullmäktige (invald) och till riksdag.

Gör just nu: Arbetar som ombudsman för Handelsanställd förbund i Stockholm.

Framtidsplaner: Fortsätta med att utvecklas i min roll som ombudsman, gärna arbeta på nationell nivå med arbetsmarknadsvillkor och frågor, kollektivavtal och arbetsvillkor för Handels medlemmar.

Hur var det att gå på Sture? Ser tillbaka på det som en utav den bästa tiden i mitt liv. Otroligt givande och har haft Sture som referens som "det goda exemplet" i mina politiska uppdrag. Även om jag inte arbetar med radio idag så har jag mycket användning av det i talarstolar, föredrag och när jag själv intervjuas i media.

^ Alla studenter


Sara Thorvaldsson

Sara Thorvaldsson

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten: 2012

Har gjort sedan dess: Efter studenten började jag på Furuboda folkhögskola utanför Åhus. Jag gick på deras musiklinje i två år och hade en fantastisk tid. Efter folkhögskolan jobbade jag och reste. Jag började jobba i Halmstad på ett lager och sedan flyttade jag till Malmö och började jobba på ett dagis.

Gör just nu: Just nu bor jag i en lägenhet i Malmö och har nyligen kommit hem från en resa i Indonesien. Jag har kvar musiken och försöker vara ute och spela när tillfällena dyker upp.

Framtidsplaner: Efter sommaren ska jag börja studera till projektledare inom media på Malmö högskola och spendera 3 år där. Men ska såklart ha en plats för musiken i framtiden med!

Hur var det att gå på Sture? Jag hade en väldigt rolig gymnasietid på Sture. Att kunna få utveckla och leva ut sin musik på skolan var fantastiskt roligt. Det är många inspirerande lärare som lägger ner tid och hjärta i det eleverna gör. Något jag tyckte är unikt för Sture var att man hela tiden hade små projekt igång som var fantastisk roliga. Det hände alltid något kul på skolan.

^ Alla studenter


Stefan Rydehed

Stefan Rydehed

Gick på: Mediaprogrammet, TV och Filmproduktion

Tog studenten: 2001

Har gjort sedan dess: Knappnytt, musikdokumentärer, sägner och gudarna vet vad.

Gör just nu: Filmlärare på Rönneskolan i Ängelholm

Framtidsplaner: Filmfestival och filmatisering av halländska sägner.

Hur var det att gå på Sture? Tiden på Sture var kreativ och arbete under eget ansvar.

^ Alla studenter


Therese Ottosson Klang

Therese Ottosson Klang

Gick på: Medieprogrammet, Ljud/radio, Mp10lr

Tog studenten: 2013

Har gjort sedan dess: Bott och jobbat i Rom, Italien.

Gör just nu: Är resande försäljare runt om i hela vårt avlånga land!

Framtidsplaner: Fortsätta jobba med försäljning och utvecklas så jag kan hjälpa andra.

Hur var det att gå på Sture? Helt underbar skola, otrolig gemenskap och värme!

^ Alla studenter


Anna Fridberg

Anna Fridberg

Gick på: Medieprogrammet, Ljud/radio, Mp05lr

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Jag har nog prövat det mesta. Bartender, servitris, vårdbiträde på ungdomsboende, hemförsäljning, butiksarbetare.

Gör just nu: Just nu jobbar jag på världens bästa kakfabrik, Gillebagaren. Där har jag varit fastanställd sen 2010 och här trivs jag som fisken i vattnet. Nya utmaningar varje dag.

Framtidsplaner: Framtiden ser jag fram emot. Jag har planer på att starta eget och det har jag haft sen studenten. Men det är först nu efter barn och husköp jag känner att det är dags att pröva. Och ifall det inte skulle gå vägen kommer jag gå tillbaka till skolan och plugga inom ljudteknik vilket alltid varit något jag tyckt varit kul.

Hur var det att gå på Sture? Jo, Det var den bästa tiden i mitt liv. Jag älskade miljön, lärarna och alla vänner. Varje dag var kul och man fick en så otroligt härlig gemenskap med alla. Att gå på en estetisk skola är nog de roligaste man kan göra. Varje avslutning var så otroligt bra med spex och uppträdande. Skulle göra om allt flera gånger.

^ Alla studenter


Niki Gugutudis

Niki Gugutudis

Gick på: Medieprogrammet, Musikproduktion/Ljudteknik, Mp

Tog studenten: 2009

Har gjort sedan dess: Efter studenten 2009 åkte jag ut på några resor (ink obligatoriska Asien trippen efter studenten…), för att se något mer av världen än det man redan sett. Arbetade sedan som Butikschef på Intersport i något år samtidigt som jag startade upp ett eget bolag vid sidan om. Erfarenheterna därifrån tog mig sedan vidare in i tobaksbranschen där jag är aktiv idag.

Gör just nu: Idag jobbar jag som Business Development Excecutive på Skruf Snus AB/Imperial Tobacco, ett jobb jag trivs otroligt bra med i en hård bransch som kräver ständigt engagemang och utveckling.

Framtidsplaner: Att varje dag utvecklas och lära sig något nytt, framförallt att försöka ha så kul som möjligt; varje dag!

Hur var det att gå på Sture? En otroligt lärorik tid i livet, med lärare som faktiskt visste vad de pratade om. Lärare som hade upplevt saker de lärde ut och talade om det med passion och glädje. En skola där man fick möjligheten att arbeta under frihet vilket öppnade upp otroliga möjligheter för mig.

^ Alla studenter


Emelie Eklund

Emelie Eklund

Gick på: Mediaprogrammet, Ljud/radio, Mp05lr

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Var anställd som lokalvårdare i cirka 2 år efter studenten, därefter arbetssökande 1,5 år. 2012 VT sökte jag in till högskolan i Halmstad och har studerat sedan dess. Bästa beslutet någonsin!

Gör just nu: Student på högskolan i Halmstad.

Framtidsplaner: Ta en examen och sedan arbeta och göra karriär inom valt område.

Hur var det att gå på Sture? Obeskrivligt roligt! Fantastiska lärare, bra arbetsmiljö, god anda mellan alla elever.

^ Alla studenter


Johanna Liljedahl

Johanna Liljedahl

Gick på: Mediaprogrammet, Medieproduktion inriktning Rad

Tog studenten: 2011

Har gjort sedan dess: Sedan studenten har jag hunnit med rätt mycket. Jag började plugga vidare inom media i Kalmar inom journalistik och medieproduktion där jag sände både radio, skapade film och skrev artiklar efter artiklar. Men efter ett år insåg jag att jag inte hade hittat helt rätt. För att sysselsätta mig tog jag en examen i produktionsplanering istället och flyttade sedan hem till Halmstad och började jobba en kort period. Men även det kändes inte helt rätt i själen. Jag trivdes vid skolbänken och saknade den goa atmosfären vilket ledde till att jag letade efter en ny utbildning att sätta tänderna i. Då hittade jag en perfekt utbildning med den rätta mixen av media, teknik och innovationstänk. Utbildningen hette Digital design och innovation på Halmstad högskola och där har jag nu pluggat i ett år, stormtrivs där man både får utnyttja ens hjärnbalkar och kreativitet, precis som på Sture.

Gör just nu: Pluggar Digital design och innovation på Halmstad högskola.

Framtidsplaner: UX-designer (User experience designer) där man jobbar med att designa fram användaranpassad digital design där människa och teknik integrerar och arbetar tillsammans istället för emot varandra (vilket vi alla känner igen oss i). Tiden på Sture har fått mig att inse att jag har ett brinnande intresse för kommunikation och förståelsen mellan människa och teknik. Att teknik, digital design och media går hand i hand och hur viktigt det är att tänka på den etiska aspekten när det kommer till design utav våra digitala lösningar i vardagen. "With great power comes great responsibility".

Hur var det att gå på Sture? Ja, hur beskriver man en bit av livets roligaste stunder? Sture var mer än en skola. Det var en familj, en plats där man fick leva ut sina drömmar inom ens drömkarriär, där du som person kunde gå fritt med dina åsikter och personlighet. Sture var en accepterande skola, en skola där alla var olika, men ändå enade som en. Vi alla var ju Sture elever med kreativa sinnen med själar som brann för något.

^ Alla studenter


Natasha Stein

Natasha Stein

Gick på: Samhällsprogrammet, Turism

Tog studenten: 2006

Har gjort sedan dess: (Oj!) Åkte till Norge och jobbade 2006-2007. Ströjobbade på restaurang fram till2010, började socionomprogrammet 2011. Roadtrip i USA 2013 (besökte min födelseort för första gången). Förlovade mig 2014. Fick min dotter 9 juni 2014. Tog examen januari 2015, började jobba som socionom juni 2015.

Gör just nu: Arbetar som socialsekreterare inom Falkenbergs kommun. Vuxenenheten för personer med missbruk- och beroende problematik samt psykisk ohälsa.

Framtidsplaner: Att bli behandlare eller kurator och att få arbeta med KBT (kognitiv beteendeterapi) och annan samtalsbehandling.

Hur var det att gå på Sture? Underbart! Bytte från Kattegatt till Sture, ett av mitt livs bästa val. Roligt med julshow, interntv, dansshower m.m.

^ Alla studenter


Ellinor Hedbrandh

Ellinor Hedbrandh

Gick på: Samhällsprogrammet, Turism

Tog studenten: 2012

Har gjort sedan dess: Jag har haft som mål att resa, se och uppleva så mycket som möjligt i världen. Så jag har jobbat och bott utomlands, och rest mycket. Hittills har jag rest runt i Europa, Asien, Australien och Nya Zeeland.

Gör just nu: Just nu sitter jag i Malaysia och väntar in jul och nyår.

Framtidsplaner: Jag ska hem och jobba ihop nya pengar med mål att resa till USA och göra mitt år i Australien. Ännu längre fram ska jag försöka skaffa ett kul jobb jag tjänar bra på och skaffa en stor och lycklig familj!

Hur var det att gå på Sture? Jag älskade Sture. Man får vara som man vill och stämningen är lättsam och härlig. Det var oftast kul att gå till skolan.

^ Alla studenter


Amanda Ekman

Amanda Ekman

Gick på: Samhällsprogrammet, Turism

Tog studenten: 2009

Har gjort sedan dess: Började direkt med att jobba som frukostvärdinna på Quality Hotel Halmstad. Därefter frukostvärdinna på Egon Restaurant i Oslo, sedan kökspersonal och nattreceptionist på Norre park hotell.

Gör just nu: Kör buss i Halmstads lokaltrafik sedan 3,5 år tillbaka.

Framtidsplaner: Yrkesmässigt trivs jag väldigt bra och har inga större önskemål för framtiden. Dock lite sugen på att köra turistbuss.

Hur var det att gå på Sture? Sture är en fantastisk skola med många tillvalsmöjligheter som aldrig gör skoltiden tråkig. Där samlas alla olika typer av människor och utbyter tankar, umgänge och ambitioner med varandra. En riktig toppenskola där jag upplevde att mobbning bland eleverna var i princip obefintlig.

^ Alla studenter


Jessica Laid

Jessica Laid

Gick på: Samhällsprogrammet, Turism

Tog studenten: 2006

Har gjort sedan dess: Jobbat mycket inom handeln samt studerat. Har en kandidatexamen inom ekonomi och marknadsföring från Linnéuniversitetet i Växjö.

Gör just nu: Jobbar som ekonomiassistent på Hedin Bil i Göteborg.

Framtidsplaner: Utvecklas inom mitt område och förhoppningsvis kunna arbeta mer inom marknadsföring.

Hur var det att gå på Sture? Jag tyckte det var riktigt roligt. Jag har fått vänner för livet och har fortfarande mycket användning för det jag lärde mig inom turism.

^ Alla studenter


Tova Back

Tova Back

Gick på: Samhällsprogrammet, Turism

Tog studenten: 2010

Har gjort sedan dess: Flyttat norrut; säsongsarbetat i Björkliden fjällby, jobbat som kabinvärdinna på norrlandskusten i ca 4 år.

Gör just nu: Pluggar till USKA, jobbar som behandlingsassistent på HVB-hem.

Framtidsplaner: Bli klar med utbildningen jag håller på med nu, sen får jag se vad som händer. Plugga vidare ska jag i alla fall göra om något/några år. Är sugen på någon sorts guideutbildning i fjällen också.

Hur var det att gå på Sture? Grymt bra & mysig skola! Fantastiska lärare! 🙂

^ Alla studenter


Amanda Rosengren

Amanda Rosengren

Gick på: Restaurang och livsmedelsprogr, Restaurang

Tog studenten: 2014

Har gjort sedan dess: Arbetat som kock, flyttat till Stockholm skaffat erfarenhet inom restaurangbranschen.

Gör just nu: Arbetar på Melker Anderssons Publico i Stockholm.

Framtidsplaner: Resa till olika länder och lära mig deras sätt att laga mat på. Jag vill öppna en egen restaurang om några år.

Hur var det att gå på Sture?

^ Alla studenter


Niklas Cannon

Niklas Cannon

Gick på: Restaurang och livsmedelsprogr, Restaurang

Tog studenten: 2014

Har gjort sedan dess: Jobbat på olika restauranger.

Gör just nu: Jobbar på Sjömagasinet i Göteborg.

Framtidsplaner: Oklart, kanske starta eget, utbilda mig till sommelier.

Hur var det att gå på Sture? Underbart, en skola man kan vara sig själv på enkelt sagt. Utbildningen var extremt lärorik, det var kul att gå till skolan. Tråkigt att man inte förrän 3:an insåg hur bra man hade det.

^ Alla studenter


Anna Huttu

Anna Huttu

Gick på: Samhällsprogrammet, Turism

Tog studenten: 2009

Har gjort sedan dess: Har jobbat inom äldrevården och rest runt i världen. Har även bott i Holland i ett år innan jag flyttade till London.

Gör just nu: Bor och studerar sista året på University of East London, läser Hospitality och Tourism Management.

Framtidsplaner: Flyttar till USA och ska söka jobb inom hotell och reseindustrin.

Hur var det att gå på Sture? Det var så lärorikt och roligt! Det att alltid något roligt som hände, tex dans eller teater föreställningar. Dessutom var de flesta av våra lärare fantastiska. Hade jag valt om igen hade jag definitivt valt Sture igen.

^ Alla studenter


Anne-Marie Johansson

Anne-Marie Johansson

Gick på: Estetiska programmet, Dans

Tog studenten: 2003

Har gjort sedan dess: Jag sökte mig vidare och kom in på danslinjen på Kristinehamns Folkhögskola (KPS), därefter yrkesdansarutildningen på Iwanson International School of Contemporary Dance i München och Varium i Barcelona. Efter utbildningarna utomlands flyttade jag hem till Sverige delvis för att jag fick jag jobb som danslärare på Kulturskolan i Båstad och då upptäckte att det var ännu roligare att undervisa i dans.

Gör just nu: Numera jobbar jag som danslärare på Ängelholms Kulturskola.

Hur var det att gå på Sture? Sture är den bästa skolan jag gått på för det var där jag fick upptäcka hur mycket jag älskar att dansa! Jag tyckte det var roligt att dansa när jag började utbildningen, men valet att börja just danslinjen var inte självklart. Jag hade egentligen planer på andra linjer, men när det visa sig att jag blivit antagen till danslinjen, så tänkte jag, jaha jamen då kanske jag ska börja där för det är ju kul och dansa och jag vill inte bara gå en plugglinje. Under utbildningens gång så kom dansen att betyda mer än bara något som var kul och jag blev väldigt intresserad av att lära mig mer, därför bestämde jag mig under det sista året för att jag ville bli dansare.

^ Alla studenter


Joakim Bengtsson

Joakim Bengtsson

Gick på: Hotell- och turism, Hotell

Tog studenten: 2013

Har gjort sedan dess: Tog en veckas semester, sen var det fullt ös på Nöjet, dygnet runt, året runt.

Gör just nu: Jobbar heltid på Nöjet och med Nöjets nattklubbar, konserter och event runt om i Sverige.

Framtidsplaner: Som det ser ut just nu, fortsätta på Nöjet. Ta större och mer ansvar och utvecklas inom branschen för att senare bli en större del av det hela.

Hur var det att gå på Sture? Fantastiskt! Bra lärare, helt perfekt utbildning (bra val av kurser), genomtänkt, intressant, givande och samtidigt riktigt roligt!

^ Alla studenter


Pontus Myhran

Pontus Myhran

Gick på: Samhällsprogrammet, Turism

Tog studenten: 2012

Har gjort sedan dess: Direkt efter jag tog studenten åkte jag till Barcelona och gick en bartenderutbildning. Efter jag var klar med den åkte jag hem till Halmstad och började jobba på Nöjet AB. Där hade jag hand om fester och olika event. Detta höll jag på med i cirka ett år. Min mamma sa till mig: ”Pontus nu är det dags att ta tag i livet, antingen blir du säljare eller politiker. ” Valet föll ganska enkelt på säljare och jag började leta på nätet vad som fanns. Jag hittade ett bolag som tilltalade mig väldigt mycket. Detta bolag var 3 mobiloperatören. De hade en tjänst ute där man bodde på Cypern och sålde mobilabonnemang över telefon till kunder som befann sig i Sverige. Jag fick jobbet och flyttade dit. Jag måste medge att det var tufft i början att flytta från all trygghet i Halmstad till ett helt nytt land och ett jobb jag inte var bekväm med. Men i efterhand är det inget som jag ångrade. Utav 1200 säljare blev jag årets säljare på 3 under mitt första halvår samt vann ett flertal priser. Det finns flera fördelar med Cypern. Det är väldigt låg skatt samt det är varmt nästan hela tiden. Efter ett halvår på Cypern flyttade jag till Stockholm och fortsatte min resa hos 3. Jag fick gå i ett speciellt program designat för 3:s talanger där vi testade på olika typer av försäljning. Jag fick även gå 3:s affärsprogram där framtidens ledare på 3 går ett program och får utvecklas inom ledarskap och affärsmanskap. Jag fick även äran att vara säljkoordinator åt Hallon.se som är 3s nya mobiloperatör.

Gör just nu: Jag sitter som account manager på 3 och jobbar mot våra företagskunder som vi har i Sverige. Detta gör jag på Cypern.

Framtidsplaner: Just nu håller jag på att spara det sista till en lägenhet/hus i Helsingborg. Jag vill tillbaka till västkusten och fördelen med Helsingborg är att man har närheten till så många städer. Min dröm är att jobba kvar inom 3 eller mobilbranschen och sälja större affärer/jobba mot större kunder. Eventuellt starta upp ett eget Call center i framtiden.

Hur var det att gå på Sture? Det var väldigt roligt. Skolan är långt ifrån dömande vilket jag föredrog väldigt mycket. Alla fick vara vilka de vill. Man fick ha sina egna åsikter och man fick ta den plats man ville. Om jag hade valt gymnasium en gång till hade jag garanterat valt Sture.

^ Alla studenter


Daniel Linares

Daniel Linares

Gick på: Samhällsprogrammet, Turism

Tog studenten: 2005

Har gjort sedan dess: Efter studenten har jag rest rätt mycket. Har åkt Transmongoliska järnvägen mellan Moskva och Peking, varit volontär på en Kibbutz i Israel i ett par månader, bott i Peru och praktiserat inom socialt arbete under 6 månader, tågluffat ett par gånger i Europa och backpackat i Mellanöstern, Asien och Sydamerika. Nu senast i november var jag i Armenien (där bilden kommer ifrån) och såg vad det landet hade att erbjuda. Tror jag allt som allt har hunnit besöka 45 länder sedan jag tog studenten. Har även utbildat mig i Östersund till socionom med internationell och interkulturell inriktning och bott i Stockholm en tid. Nu är jag tillbaka i Halmstad igen.

Gör just nu: Just nu arbetar jag som handläggare på Enheten för Etablering i Halmstads kommun. Arbetet är inriktat mot de nyanlända flyktingarna i Halmstad. Sitter på ett kontor men är även ute ibland och informerar på asylboenden, Arbetsförmedlingen eller i olika sociala sammanhang för att ta några exempel.

Framtidsplaner: Hmm… en svår fråga. Jag brukar pendla rätt mycket. Det hade varit trevligt att arbeta i länder som Peru och Colombia med utvecklingsprojekt och mänskliga rättigheter. Eller fortsätta att arbeta inom flyktingfrågan på en högre nivå här hemma, eller varför inte på FN.

Hur var det att gå på Sture? Jag gillade Sture och skolans atmosfär. Det var också god mat där. Påminns om min tid där varje dag (min nuvarande chef var min naturkunskapslärare när jag gick på Sture så det gör det inte så svårt, haha).

^ Alla studenter


Oskar Persson

Oskar Persson

Gick på: Restaurang och livsmedelsprogr, Restaurang

Tog studenten: 2015

Har gjort sedan dess: Jobbat på Restaurang L’ecurie i Heberg med Stefan Holmström.

Gör just nu: Jobbar min sista månad på L’ecurie.

Framtidsplaner: Efter nyår väntar eventuellt en 3 månaders lång resa till Schweiz med jobb på Restaurang Lenzerheide. Där efter blir det förmodligen en flytt till Stockholm där det blir jobb på Nobelkocken och årets kock 2012 Klas Lindberg nyöppnade restaurang Portal som slår upp dörrarna i Mars. Hur länge är jag osäker på men jag önskar ända till vintersäsongen då jag vill åka till Åre eller annan skidort och jobba. I det långa loppet vill jag kunna laga sjukt god mat på sjukt bra restauranger. Min dröm med detta yrke är att delta i och vinna årets kock. Mina drömställen att få jobba på är bland annat Noma, Maeemo, Frantzen, Fäviken, Geranium och Gastrologik där jag tidigare haft praktik.

Hur var det att gå på Sture? Jag trivdes mycket bra på Sturegymnasiet och på Restauranglinjen. När jag valde visste jag knappt vad jag ville bli, men med tiden och ju längre det gick på Restauranglinjen så växte intresset och jag insåg att jag faktiskt gillade att laga mat väldigt mycket. Lärarna var mycket bra på att lära ut och lyssnade och hjälpte oss elever väldigt bra. Roliga lektioner och ett kul sätt att lära sig på!

^ Alla studenter


Axel Wieslander

Axel Wieslander

Gick på: Samhällsprogrammet, Turism

Tog studenten: 2012

Har gjort sedan dess: Samma år som jag tog studenten flyttade jag till Malta och började jobba som säljare för ett bemanningsföretag, företaget jag jobbade för fokuserade mestadels på online spel. Malta var mitt första steg in i vuxenvärlden och jag var väl inte riktigt redo för vad som komma skulle; långa arbetsdagar och mycket fest gjorde att jag efter ett år kände att det var dags för något nytt. Jag bestämde mig för att bli Au-pair, mitt mål var att få komma till en familj i Kalifornien. Efter några månader med planering och jobb i Sverige kom jag äntligen iväg, destinationen blev San Francisco. Jag spenderade 13 månader i San Francisco "Having the time of my life". Även här blev det mycket fest och resande och efter 13 månader kände jag mig mogen nog för att bli seriös med mina studier, och började därför att läsa upp mina betyg från gymnasiet. Mitt nya mål blev Handelshögskolan BI i Oslo och precis så blev det. Jag jobbade hårt för att komma in och spenderade många timmar med algebra, men det var det värt.

Gör just nu: Jag läser Bachelor of business administration på handelshögskolan i Oslo.

Framtidsplaner: Jag vill läsa klart min bachelor och sedan läsa en master, målet är en master of business (MBA).

Hur var det att gå på Sture? Min tid på Sture var väldigt intressant, jag träffade några av de bästa människorna jag vet. Jag tror jag hade tur som hamnade i en klass som jag gjorde; vår gemenskap var helt unik, alla hade sin plats och alla verkade verkligen trivas. Att gå på Sture gjorde att jag fick upp ögonen för världen och inte vara så fyrkantig. Halmstad är en liten stad och alla tillhör små grupper, men inte på Sture, där kan alla vara sig själva och alla kan umgås med alla oavsett bakgrund.

^ Alla studenter


Michaela Andersson

Michaela Andersson

Gick på: Samhällsprogrammet, Turism

Tog studenten: 2013

Har gjort sedan dess: Varit i USA som aupair och arbetat i butik.

Gör just nu: Arbetar som flygvärdinna på Kullaflyg / BRA Sverige AB.

Framtidsplaner: Fortsätta arbeta som flygvärdinna inom bolaget, eventuellt flyga med lite större plan och lite längre destinationer i framtiden.

Hur var det att gå på Sture? Väldigt roligt, mycket skoj, bra lärare och fina klasskompisar.

^ Alla studenter


Pauline Brodersen

Pauline Brodersen

Gick på: Samhällsprogrammet, Turism

Tog studenten: 1013

Har gjort sedan dess: Bott och jobbat i Tromsø (Nordnorge), backpackat i Asien.

Gör just nu: Jobbar extra som servitris och ska snart börja min upplärning som receptionist på ett hotell i Halmstad.

Framtidsplaner: Plugga vidare, resa och njuta av livet!

Hur var det att gå på Sture? Sture var en av de bästa tiderna i livet. Inte bara sett på det i efterhand, utan jag trivdes verkligen där och då. Man kunde vara sig själv och låta sig själv utvecklas på många sätt. Fantastiska föreställningar, lärare och atmosfär.

^ Alla studenter


Louise Svensson

Louise Svensson

Gick på: Samhällsprogrammet, Turism

Tog studenten: 2014

Har gjort sedan dess: Dagen efter studenten började jag att arbeta på Hotell Falkenberg Strandbad som receptionist, för mig var detta en otroligt rolig tid, men då de inte kunde erbjuda mig mer än timanställning så fick jag börja söka jobb på fler ställen. Jag hoppade in som montör på en industri som tillverkar sjukhus- och bildelar, samtidigt som jag var anställd som extra på Falkenberg Strandbad. Men för mig var inte det någon ”höjdare” då jag är en väldigt social tjej som brinner för service. Men det funkade. Kort därpå fick jag kontakt med en kille som jag idag är tillsammans med ifrån Halmstad. Detta var som en start på något nytt för mig, med min utbildning och mina arbetsinsatser ifrån linjen, t ex. Event där man fick agera värd, ge guidade turer och åka ut på praktik, hade jag med hjälp av detta mer meriter i min portfolio än en vanlig ny examinerad 19-åring brukar ha. Jag började söka jobb utöver min utbildning som hade med ledarskap att göra, av över tusentals sökande blev jag en av de 40 personer som fick komma på en intervju, jobbet gick ut på att vara butiksansvarig i Göteborg. Att de fann mitt CV och mina meriter så intresseväckande gav en väldigt stor positiv känsla inom mig.

Gör just nu: Nu arbetar jag extra som servitris på Pio's restaurang och bar i Halmstad. Detta är dock tillfälligt då jag och min pojkvän har planer på antingen att bosätta oss i Göteborg eller i Helsingborg. Jag har kommande intervjuer både på butiker och hotell i båda städerna och ett lovat jobb som receptionist om jag kommer till Göteborg på ett hotell, men det återstår att se var jag hamnar. Men fram tills jag ska sitta i skolbänken igen så blir det jobba, spara pengar och åka på en långtids resa till både Asien och USA med killen min!

Framtidsplaner: Jag har bestämt mig för att läsa till tre ämnen utöver de kurserna från gymnasiet på distans, då jag i framtiden om cirka 1-3 år har planer på studier. Fram tills dess söker jag ständigt erfarenheter; arbetade som servitrisansvarig på en mindre restaurang under sommarsäsongen, hjälpt till på ett flyktingboende i Malmö.

Hur var det att gå på Sture? Perspektivet jag fick i allmänhet från min tid under gymnasiet att se på saker och ting med hjälp av Hotell- och turismprogrammet, möjligheten att få arbeta och befinna sig bland människor, se saker och lära känna nya bekantskaper, är en av dem bästa erfarenheter jag har fått chansen att ta del av, sedan är Sture en fantastisk skola. Efter min tid som studerande på Hotell- och turismprogrammet har jag fortsatt att utvecklas som individ mer och mer. Hoppas att ni växer lika mycket som jag, med hjälp av Sturegymnasiet. Att ni lär er att se livet med en positiv inställning och att ni tar för er av saker och ting som kan utveckla er, våga ta steget, för er själva är det värt det!

^ Alla studenter


Anna Jönsson

Anna Jönsson

Gick på: Samhällsprogrammet, Turism

Tog studenten: 2013

Har gjort sedan dess: Sommaren efter studenten arbetade jag på en camping i butik/reception. Under hösten jobbade jag sedan i receptionen på Hotel Tylösand, ett jobb jag fick efter den praktik jag hade där under tredje året på Sture, samt som vikarie inom barnomsorgen. Våren 2014 gav jag mig av till Australien där jag spenderade fem månader med att resa runt och arbeta på en farm, en fantastisk och oerhört lärorik upplevelse! Väl tillbaka på svensk mark började jag återigen att arbeta på campingen och inom barnomsorgen. Fick även jobb i en kiosk/hos ett spelombud. Våren 2015 läste jag, upptill jobbet, ett par fristående kurser om marknadsföring och affärskultur på Halmstad Högskola.

Gör just nu: I höstas började jag studera Service Management inriktning Retail på Lunds universitets Campus Helsingborg och flyttade därmed ner till Helsingborg. Utöver studierna arbetar jag dessutom extra på kundtjänst hos NSR.

Framtidsplaner: Efter utbildningen skulle jag vilja jobba som någon form av projektledare, men jag är säker på att jag hinner ändra mig fler gånger om innan det är dags för examen. Oavsett vill jag arbeta med människor, organisation och tjänster.

Hur var det att gå på Sture? Jag bär med mig fantastiska minnen från min tid på Sture. En skola där det ständigt är något roligt på gång och med många engagerade lärare, vissa som jag fortfarande har kontakt med idag. Jag har aldrig för en sekund ångrat mitt val att läsa på just Sture.

^ Alla studenter


Lisa Nilsson

Lisa Nilsson

Gick på: Estetiska programmet, Dans

Tog studenten: 2010

Har gjort sedan dess: Sedan min tid på Sture har jag dansat på heltid i fem år. Jag har utbildat mig på tre olika skolor; Copenhagen Contemporary Dance School i Köpenhamn samt Balettakademien och Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Jag har dansat en massa men också vridit på och utvidgat vad jag först trodde kunde vara dans till vad som kan vara ett uttryck av en kropp på scen. Jag har varit riktigt nördig i detaljer om kroppen och hur min kropp fungerar och hur jag kan vara medveten om den, men också studerat det stora perspektivet av vad som är konst och kulturens roll i världen.

Gör just nu: Nu arbetar jag som frilansande dansare vilket är ett pusslande med olika projekt, träning och resor. Just nu arbetar jag med föreställningen ”Burken" av koreografen Anna Vnuk som riktar sig till barn från 4 år och spelas på Zebradans i Stockholm, och på turné i hela Sverige! Jag är också igång med egna projekt då jag skapar tillsammans med vänner och kollegor så som duetten ”LÅR” med dansaren Jilda Hallin och ”BAD DANCE” med bildkonstnären Jonas Bentzer och dansarna Jilda Hallin och Rosanna Fondin.

Framtidsplaner: Jag har precis flyttat ner till Malmö och mina närmaste framtidsplaner innefattar att se hur dansen funkar och arbetas med här och vilka möjligheter det finns för mig! I juni ska jag åka till Berlin och dansa med koreografen Rosalind Crisp som koreograferade min slutföreställning på Dans- och Cirkushögskolan! Utöver dessa planer hoppas jag få åka utomlands med ”Burken”, fortsätter att söka jobb som intresserar mig, dansar och skapar eget!

Hur var det att gå på Sture? Utbildningen gav mig grundpelarna inom dans. Den gav mig inblick i hur dansen är uppbyggd och vilka element som utgör de vanligaste ingångarna i dans så som olika tekniker och improvisation. Under utbildningen fick jag prova på olika moment så som regelbunden dansträning, skapa eget material, jobba i en kreativ process samt att vara på scen. Alla delar är viktiga och kontinuitet blandades med variation. Utöver dansen fick jag också en stabil bred grundutbildning i de ”vanliga” teoretiska ämnena som jag också strategiskt valde med mina individuellt valbara kurser.

^ Alla studenter


Tilda Kristiansson

Tilda Kristiansson

Gick på: Estetiska programmet, Dans

Tog studenten: 2012

Har gjort sedan dess: Efter studenten flyttade jag upp till Stockholm där jag kom in på den treåriga yrkesutbildningen för dans på Balettakademien. Här skulle jag fortsätta jobba mot min dröm om att bli en professionell dansare. Det var tre år med hårt slit, mycket svett, blåmärken, intern auditions, tårar, glädje, skratt och dans. Vi hade föreställningar varje år där vi fick arbeta med olika verksamma koreografer. Det fanns även plats för att skapa egna verk som vi sedan fick göra audition med för att få komma med på föreställningen. Under mina sommarlov har jag tillsammans med några klasskompisar åkt till Los Angeles för att dansa med internationella koreografer och dansare. WOW, vilka resor det har varit! Efter att ha varit överväldigad över Stockholms utbud kan jag lova att jag svävade på moln under min tid i Los Angeles. Samtidigt som jag var i sluttampen med skolan blev jag bokad för en Sverigerturné tillsammans med Sean Banan där jag var en av hans 4 dansare. Koreograf var Sacha Jean-Baptiste. Tillsammans med ett härligt gäng bestående av dansare, musiker, DJ, tekniker och Sean Banan blev det en galen sommar fylld med skratt och roliga föreställningar. Sedan jag gick ut Balettakademien 2015, har jag även dansat på sommarkrysset, gigat på Café Opera och assisterat Wanda Berntsson. Jag har varit assistent för Zain Odelstål när han koreograferat för Wallmans i Köpenhamn och koreograferat tre nummer för Julgalan med artister som Linda Pritchard, Lena Philipsson och komikern David Hellenius. Under julen jobbade jag som dansare på julbord som hölls på Café Opera och Colosseum med Christopher Bergström som koreograf. Jag har även deltagit i kreativa projekt som bland annat har resulterat i dansvideon "Tempest", som koreograferades av Matilda Fleberg.

Gör just nu: Det jag har framför mig just nu är Melodifestivalen 2016, där jag har fått äran att dansa bakom Lisa Ajax med Zain Odelstål som koreograf. Till sommaren ska jag medverka som dansare i "Carmen" som koreograferas av Ambra Succi och skall sättas upp på Dalhalla.

Framtidsplaner: Jag är en av de lyckliga dansarna som fått "LEVEL", en dansföreställning med Zain Odelstål och Kenny Svensson som koreografer. Den planeras till våren 2016 eller hösten 2017.

Hur var det att gå på Sture? Mina år på Sturegymnasiet har betytt mycket för mig, först och främst var det en otrolig lyx att under skoltid få välja och göra det jag älskar mest, att dansa. Med passionerade lärare som stöttade, pushade och hjälpte en framåt i utvecklingen så att både jag som individ men även vi som klass skulle utvecklas så mycket som möjligt. Jag är så otroligt glad över att jag får chansen att följa mina drömmar och göra det jag brinner för. Jag vill passa på att säga ett stort tack till Sturegymnasiet för tre härliga år. Samt ett extra stort tack till mina underbara danslärare Rebecca, Lisen och Lisa! Tack för allt ni lärt mig, ert stora engagemang, trygga armar och er stora kärlek för dansen och konsten.

^ Alla studenter


Anna Hoogland

Anna Hoogland

Gick på: Estetiska programmet, Teater

Tog studenten: 2013

Har gjort sedan dess: Efter studenten var jag kvar ett år i Halmstad som anställd av Halmstad kommun vid Dramalogen, ett projekt som min tidigare teaterlärare Margareta Ek var initiativtagare till. Projektet gick ut på att en grupp unga konstnärer under ett år utförde olika kulturjobb i kommun, region och näringsliv med bl.a. syftet att visa på kultur som ett redskap för ökad kommunikation mellan människor.

Gör just nu: Efter Dramalogen studerade jag klassisk sång ett år på Musikhögskolan Ingesund i Arvika, något som jag trivdes väldigt bra med vilket resulterade i att jag blev kvar. I höstas började jag på Musiklärarprogrammet vid samma skola. Tiden på Sture ledde mig kanske inte dit jag hade trott, då jag idag inte är aktiv inom teater på samma sätt som då. Dock är jag av den uppfattningen att allt har sin tid. Teater var helt rätt under gymnasiet, men nu får jag tid att ägna mig åt musiken som är och alltid har varit mitt andra stora intresse vid sidan av teatern.

Framtidsplaner: Jag kommer att vara färdig musiklärare 2020, och efter det hoppas jag kunna ge mig ut i arbetslivet. Det är det jag vill i nuläget, men det kan också vara så att jag väljer att söka till t.ex. Operahögskolan efter att jag är färdigutbildad lärare. Oavsett hur det blir ser jag mycket fram emot vad framtiden har att erbjuda!

Hur var det att gå på Sture? Jag kommer aldrig att glömma tiden på Sturegymnasiet. Det var tre fina och minnesvärda år som utvecklade mig något enormt på alla sätt och vis, och bidrog till att forma mig till den jag är idag. Med facit i hand inser jag att jag inte kunde ha valt ett bättre program eller inriktning. På teater kunde jag bli säkrare i mig själv samtidigt som jag fick spela massa teater och umgås med fantastiska lärare och elever. Mitt starkaste och finaste minne från tiden på Sturegymnasiet är när jag fick möjlighet att spela min egenskrivna monolog Mary Wollstonecraft - ett liv, en kamp, en berättelse - en hel vecka i Bergmansalen. Det var underbart att få visa upp något eget, och jag var så otroligt glad för att så många stureelever kom och såg föreställningen. Att ens få möjlighet att som projektarbete skriva en egen pjäs att sedan framträda med var fantastiskt. Jag känner stor tacksamhet till mina lärare Margareta Ek och Susanne Olsson som gav mig denna möjlighet och stöttade mig hela vägen fram. Monologen blev inte bara ett projektarbete, eftersom jag efter min tid på Sturegymnasiet har spelat den flera gånger. Både i egen regi och som en del i Dramalogens arbete under tiden jag var anställd där. Senast i april förra året som en del i Feministisk föreställning som spelades på min nuvarande skola Musikhögskolan Ingesund.

^ Alla studenter


Jasmine Broberg

Jasmine Broberg

Gick på: Estetiska programmet, Dans

Tog studenten: 2013

Har gjort sedan dess: Efter jag tog studenten bestämde jag mig för att gå ett år på Löftadalens folkhögskola med inriktning dans, för att få mer kunskap och mer tid på mig att faktiskt bestämma mig om dans var det jag ville jobba med.

Gör just nu: Nu går jag mitt andra år på Iwanson international of Contemporary dance som är en treårig professionell dansskola i München.

Framtidsplaner: Mina framtidsplaner just nu är att jobba med dans, få ett kontrakt på en teater eller kompani antingen i Tyskland eller någon annans stans i Europa, eller frilansa och göra en mix med olika projekt. Sen får jag se vart min väg leder mig.

Hur var det att gå på Sture? Min tid på Sture var helt fantastisk! Jag lärde mig så mycket där och fick vänner för livet. När jag skulle välja utbildning så var min första plan att gå Sannarp idrotts-samhällslinje med inriktning fotboll, men skolan kändes inte rätt för mig. Utan att mina föräldrar visste så valde jag istället dans på Sture. Jag hade aldrig varit där jag är i dag om det inte hade varit för Sture, mina lärare, min nyfikenhet att utforska, utmana och kasta mig in i det okända.

^ Alla studenter


Conrad Boqvist

Conrad Boqvist

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten: 2001

Har gjort sedan dess:

Gör just nu: Jag bor numera i Stockholm och arbetar som gitarrist.

Hur var det att gå på Sture? Innan gymnasiet så hade jag varit lite utav en ensamvarg, men på Sture så fann jag för första gången likasinnade. Vänner med liknande värderingar och som brann för att spela musik precis som jag. Jag fick vänner för livet, både bland eleverna och lärarna. Att få spela musik hade tidigare bara varit en fritidssyssla som jag höll på med efter skoltid, men jag ville mer. På Sture fick vi ha musiklektioner med ytterst professionella lärare under skoltid. Det var lyx! Det faktum att vi dessutom hade möjlighet att vara kvar och använda skolans musiklokaler och utrustning även efter lektionstid bidrog också till att många band startades. Många av vännerna från Sture spelade jag med i många år efter gymnasietiden. Flera av dessa arbetar också professionellt med musik idag. Som musiker, artister, låtskrivare, producenter eller musiklärare. Det var även under gymnasieåren det gick upp för mig att jag kan nog jobba med musik i framtiden om jag vill, bara jag anstränger mig lite. Tack vare övningsandan som rådde på skolan under min tid där så kom jag senare in på Fridhems Folkhögskola och därefter Musikhögskolan i Stockholm. Hade det inte varit för Sturegymnasiet så hade jag nog inte arbetar med musik idag.

^ Alla studenter


Tina Green

Tina Green

Gick på: Estetiska programmet, Bild och formgivning

Tog studenten: 2008

Har gjort sedan dess: Under sommarloven och året efter studenten åkte jag på festivaler runt om i Sverige som volontär. Det bestod mest av att stå i entré, sätta upp stängsel, vara vakt i diket och jobba i kantin (och gå på konserter, bli smutsig och äta langos så klart!). När det inte var festivalsäsong hade jag lite ströjobb inom bageri och restaurang. När det riktiga vuxenlivet gjorde sig påmint började jag arbeta som cafévärdinna på Alla Hjärtans Hus med ett gäng fantastiska pensionärer som jag har kontakt med ännu - dvs. sedan 2009/2010. Tack vare chefen på AHH fick jag senare jobb på Hajens Dagvård, där jag sällskapade med människor tidigt drabbade av olika former av Alzheimers. När hösten 2011 kom fick jag jobb i Riga, Lettland, som kundtjänst för Samsung via ett outsourcingföretag. Jag bodde i en liten studio mitt i stan och senare på den ryska sidan av Daugava, efter att jag bytt jobb till Western Union- och därefter Netflix-support. Riga är en fantastiskt vacker stad och kulturen från forna sovjet har lämnat starka intryck. När min andra vinter tagit slut i Riga, år 2013, gav jag upp på landet. Minus 35 grader var för mycket, och jag letade efter ett nytt bostadsland. Med erfarenheten från mina kundtjänstyrken var det inte svårt att bli anställd, vart i världen man än ville ta vägen.

Gör just nu: Mitt första jobb i Kapstaden gav mig insikt i den massiva iGaming-industrin (dvs. onlinespel), där jag jobbade som svensktalande support i ett år på ett onlinecasino- och sportbettingföretag. Efter att ha fått tillräckligt mycket kunskap om industrin och lärt mig tillräckligt många fackspråkliga termer på engelska sökte jag ett annat jobb på ett mindre företag inom samma bransch, med större möjlighet att avancera. Där är jag just nu servicechef för ett internationellt team som erbjuder kundtjänst till över 150 länder! Företaget är en lottoagentur, vilket inte låter så spännande men branschen utstår extrem konkurrens och expanderar i ofantlig fart. I tillägg har jag en oslagbar utsikt över Table Mountain och Lion's Head, som jag ibland står och studerar intensivt under mina raster. Kapstaden har gränslöst med events, vyer, kultur och har lyckligtvis också klimatet för att ackommodera varje sysselsättning du kan tänka dig. När jag inte jobbar försöker jag ta vara på allt detta - vilket är lättare sagt än gjort eftersom ens tid är begränsad. Har planerat att börja surfa sedan jag flyttade hit, men har inte ens rört en surfbräda ännu...

Framtidsplaner: När chans finnes vill jag ta med mig min kanonmänniska till partner och resa runt i Afrika. Just nu kikas det på Zambia bland annat. När tiden löpt ut i detta land skulle jag gärna flytta vidare - kanske till Asien, Sydamerika eller Kanada (typ, var som helst med andra ord) och fortsätta mitt avancemang inom iGaming-industrin. Om Kapstaden blir en mer långvarig destination och permanent visum beviljas kommer jag försöka starta upp ett företag här, eftersom möjligheterna att lyckas och göra något innovativt håller bättre odds än vad det gör i Europa. Kort och gott håller jag alla dörrar öppna just nu!

Hur var det att gå på Sture? Det var gemytligt och stämningen var varm och välkomnande för en tonåring! Marianne och Mårran i ateljén bidrog med ett par underbara personligheter som jag aldrig kommer glömma.

^ Alla studenter


Emma Andersson

Emma Andersson

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten: 2009

Har gjort sedan dess: Efter gymnasiet va jag trött, dessutom var det finanskris. Många var arbetslösa och det var svårt att få jobb ens på matbutiken. Jag själv var osäker på vad jag ville. Så jag harvade fram på timmar medan jag funderade på vad jag ville bli. Det hjälpte inte men jag tog något steg på vägen. Efter ett halvår sökte jag en folkhögskola och kom in. Leksands folkhögskola blev det och där läste jag ett år design. Jag gillade det mycket och redan efter 6 månader testade jag mina kunskaper och sökte till HDK i Göteborg. Jag kom in även där. Sen kom tre tuffa men roliga år på universitetet och helt plötsligt stod jag i valet om jag skulle läsa vidare eller jobba. Jag valde att söka en master och kom in. Hösten efter min kandidatexamen började jag en masterutbildning i barnkulturdesign (Child culture design). Direkt efter min utbildning började på ett projekt på kultur i Halland slöjd där jag idag jobbar.

Gör just nu: Idag jobbar jag med kultur. Jag jobbar med att få barn att se vad skapande är. Jag åker ut och träffar barn i hela Halland och hjälper barn att genom händer uttrycka sig. Jag låter barn bestämma och utforma efter egna förutsättningar och villkor. Barnkonventionen är min stöttepelare och jag kämpar för barns rättigheter. Jag gör massa saker upptill så som lekskulpturer, workshops, publicerar beskrivningar och ritar loggor och tygmönster eller är med i olika samarbetsprojekt. Ibland är jag tillbaka i skolans värld som gästlärare.

Framtidsplaner: Just nu drömmer jag om barnböcker och att kunna leva fullt ut som designer.

Hur var det att gå på Sture? Min tid på Sture var rolig och givande. Jag lärde mig mycket om eget ansvar och vad kultur gör för människors välbefinnande, oavsett vilken form den ter sig i. En klok person sa till mig en gång att "utan kultur har man inget liv" och jag är den första att skriva under på det.

^ Alla studenter


Emma Persson

Emma Persson

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten: 2010

Har gjort sedan dess: Jag har gått gymnasielärarutbildningen på Musikhögskolan i Malmö.

Gör just nu: Nu har jag precis börjat på mitt första jobb som musiklärare i Lund.

Hur var det att gå på Sture? Tiden på Sture var några av de roligaste och mest betydelsefulla åren hittills i mitt liv. Jag fick ha fantastiska lärare, umgås med klasskamrater som brann för samma sak som jag och hålla på med det jag älskar - spela musik! Jag tror att en stor anledning till mitt karriärval är lärarna på Musikplaneten på Sturegymnasiet som inspirerat mig oerhört mycket och den skapande atmosfär som råder på musikvåningen. Kan inte nog rekommendera att spendera sina gymnasieår på estet-musik på Sture!

^ Alla studenter


Dennis Barkevall

Dennis Barkevall

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten: 1998

Har gjort sedan dess: Efter Sturegymnasiet (1995–1998) jobbade jag en del på TV4-Halland som ljudtekniker. Därefter flyttade jag till Piteå (2001) för att plugga till Ljudingenjör på Musikhögskolan där. Efter högskolan hamnade jag på SVT i Stockholm där jag var A-ljud på nyhetssändningarna och B-ljud på diverse olika produktioner. Trivdes inte i Stockholm så jag flyttade tillbaka till västkusten där jag började spela musik på heltid med coverbandet Tredrag. Efter ca 120 spelningar om året under 4 års tid tröttnade jag på turnélivet och började leta efter en fastare punkt i arbetslivet. Började efter lite omvägar jobba som lärare på Ljud och Bild Skolan i Kungsbacka och Halmstad där jag undervisade i Musikproduktion, Ljudproduktion, Huvudinstrument (bas o trummor), Ensemble, Musikteori mm. Detta gjorde jag fram till att jag hittade en annons om att GöteborgsOperan sökte ljudtekniker, ett jobb som låg högt upp på min lista över drömjobb. Jag sökte och fick tjänsten.

Gör just nu: Jobbar idag som ljudtekniker på GöteborgsOperan.

Hur var det att gå på Sture? Tiden på Sture var fantastisk! Allt var nyrenoverat eller nybyggt då. Fri tillgång till skolan dygnet runt. Fantastiska replokaler och studio. Jag bodde mer eller mindre på Sture då. Att ovan på detta ha tillgång till några av landets bästa musiklärare är svårtoppat. Engagerade lärare som inte bara besitter en enorm kunskap utan, kanske viktigast av allt, också har egen erfarenhet av musikeryrket.

^ Alla studenter


Ida Wenström

Ida Wenström

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten: 2012

Har gjort sedan dess: Det var under mina år på Sture som jag bestämde mig för att jag ville satsa på musiken, och mitt första steg var att söka in på folkhögskola. Efter ett sabbatsår kom jag in på Sundsgårdens Folkhögskola utanför Helsingborg. Där studerade jag klassisk inriktning och kammarmusik i två år innan jag kom in på Musikerutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö.

Hur var det att gå på Sture? När jag tänker tillbaka till min tid på Sture så minns jag hur inspirerad jag blev av att få vistas i en miljö med så många estetiska människor runt mig, både lärare och klasskompisar. Jag uppskattade verkligen möjligheten att få ta del av de andra inriktningarnas arbeten och föreställningar, och jag tyckte också om att delta i de linjeöverskridande projekten där vi fick prova andra sätt att skapa. När jag tänker tillbaka på min klass så minns jag att vi hade en väldigt god sammanhållning och att vi ofta hade väldigt roligt ihop, under lektionerna, på håltimmarna och efter skolan.

^ Alla studenter


Hanna Vikström

Hanna Vikström

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten: 2001

Har gjort sedan dess:

Gör just nu: Idag är jag advokat och driver egen advokatfirma (affärsjuridisk inriktning) med 8 anställda.

Hur var det att gå på Sture?

^ Alla studenter


Cecilia Hansson

Cecilia Hansson

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten: 2010

Har gjort sedan dess: Efter studenten var jag ute och reste i ett år och började därefter plugga på universitetet. Jag har läst ett år Grafisk Design på Östra Grevie Folkhögskola, jobbat som arkitekt och fortsatt resa mycket - framför allt för att arbeta med projekt runt om i världen som del av min utbildning.

Gör just nu: Jag arbetar nu som frilansande illustratör och är snart färdigutbildad arkitekt - något jag, till en dels förvåning, kunde börja på direkt från det estetiska programmet på gymnasiet. Just nu bor jag i Paris där jag läser sista terminen innan arkitektexamen.

Hur var det att gå på Sture? Jag trivdes bra i den kreativa miljön som Sturegymnasiet är. Jag lärde mig mycket om konstnärligt skapande och den scenvana som musikprogrammet ger är jag otroligt tacksam för att ha idag när jag ofta står och pratar inför folk. Musik är fortfarande ett intresse jag har och även om jag fokuserar på en annan typ av kreativt arbete idag så gav Sture mig ett jättebra utgångsläge för detta.

^ Alla studenter


Tomasz Tarkowski

Tomasz Tarkowski

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten: 2016

Har gjort sedan dess:

Gör just nu: För tillfället läser jag en utbildning som heter Skydd Mot Olyckor på Myndighteten för Samhällsskdd och Beredskap i Revinge. SMO är en tvåårig eftergymnasial utbilning som ger både teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter som krävs för att arbeta inom räddningstjänsten. Jag valde att bli brandman för att min vardag aldrig ska vara sig lik, för att träffa människor och för att hjälpa dem.

Hur var det att gå på Sture? Min tid på Sturegmnasiet var kanon. Jag lärde känna mycket folk som hade samma intresse, spelade i olika ensamble med olika musikgenre och tog del av en stor gemenskap. Under mina studier på musikprogrammet har jag utvecklas inte bara som musiker, utan även som en människa och om det inte hade varit för vänner och lärarna på ’’Musikplaneten’’ hade jag aldrig varit där jag är just nu.

^ Alla studenter


Elinor Fryklund

Elinor Fryklund

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten: 1997

Har gjort sedan dess: Jag fortsatte studera musik efter studenten i Växjö på S:t Sigfrids folkhögskola och sen kom jag in på Musikhögskolan i Malmö. Där läste jag till sångpedagog under fyra år. Efter de åren fortsatte jag studera på Operahögskolan i Köpenhamn under tre år, 2004-2007. Debutera som Zerlina i Don Juan på operan i Köpenhamn.

Gör just nu: Nu arbetar jag som operasångerska lite runt omkring och som sångpedagog på Musikhögskolan och Kulturskolan i Malmö. Bästa kombon att ena dagen få undervisa för att sen få komma ut själv och sjunga.

Hur var det att gå på Sture? Tiden på Sture var fantastisk och jag har många fina minnen därifrån. Jag är så glad över den utbildningen jag fått och grunden lades ju självklart i Halmstad på Sture och musikskolans körer.

^ Alla studenter


Simon Seidal

Simon Seidal

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten: 2012

Har gjort sedan dess:

Gör just nu: Nu pluggar jag juristprogrammet i Göteborg, och har drygt ett år kvar till examen. Juridik och musik: det finns ingen självklar koppling mellan ämnena, och av de som läser jurist är esteterna lätträknade. Musiken ligger mig dock fortsatt varmt om hjärtat, även om det blir betydligt mycket mindre spelande jämfört med Sturetiden. Desto mer lyssnande, både skivor och konserter, vilket inte är dumt det heller.

Hur var det att gå på Sture? Min tid på Sture var fantastiskt rolig, lärorik och givande. Att spela musik i grupp är bland annat en svåröverträffat bra övning i samarbete, och jag hoppas att jag gick ut musiklinjen med större ödmjukhet och lyhördhet inför samarbete än jag hade med mig in. Något som är användbart inom i princip alla discipliner och yrken. Linjen hade också en fin balans mellan teoretiska ämnen, spelande, musikteori och konstnärlig frihet. Man fick helt klart en relation med lärarna och klasskompisarna som inte liknade vad jag stött på under grundskolan.

^ Alla studenter


Karin och Grace

Karin och Grace

Gick på: Estetiska programmet, Musik

Tog studenten:

Har gjort sedan dess:

Gör just nu: Vi spelar nuförtiden i tvåmansorkestern och det kreativt kollektivet "Frågor på det?" Förutom det är vi utbildade lärare som arbetar på särskolan i Falkenbergs autismenhet (ja vi jobbar ihop också). Vi bor i Falkenberg med våra respektive familjer. Vi lever ett enklare liv här, vi odlar, lever nära naturen och har det allmänt gött.

Hur var det att gå på Sture? Det var det bästa med vår tid av gymnasiet, att vi fann varandra. Sedan dess har vi hållit ihop. Vi spelade cello och viola under tiden på gymnasiet men startade också vårt första gemensamma punkband under denna tiden och så har det fortsatt.

^ Alla studenter


Share