Vill du skugga ett program? Klicka här!

Teater

Estetiska programmet

Utbildningen i teater utvecklar din förmåga att med kropp och röst gestalta och kommunicera ett budskap till en publik. Vi arbetar i fullt utrustade teaterlokaler där du får kännedom om hur ljus, ljud och scenografi samverkar i en scenisk produktion.

På teaterinriktningen gör vi produktioner på skolans egna scener. Samarbetsprojekt görs med olika scenkonstnärer samt ihop med Teater Halland, Riksteatern, Stadsbiblioteket samt Länssjukhuset.

Utbildningen innehåller kritiskt tänkande och reflektion vilket ger dig möjlighet att med självförtroende kunna delta i den demokratiska processen och därmed kunna vara med och forma framtiden. Den är också ett redskap för att utveckla dig själv.

Efter avslutade studier har du behörighet att söka högre utbildningar inom de estetiska ämnena t.ex. Stockholms Dramatiska högskola, Drama-pedagogutbildningen, Scenografiutbildningen m.fl. Dessutom har du behörighet att söka utbildningar inom humanistiska och samhällsvetenskapliga program och kurser på högskolor och universitet t.ex. lärarutbildningar, polishögskolan, socionom, psykolog, juridik m.fl.

”Sturegymnasiet är en underbar skola, dels för den mysiga stämningen som gynnar kreativiteten, men också de härliga lärarna som finns där i alla lägen.”

Claudia Nicoletti & Cornelia Lindqvist, Teater åk 3

Kontakt

Marcus Bengtsson, rektor
marcus.bengtsson@halmstad.se

Ann-Margret Lindgren Johansson, lärare
ann-margret.lindgren-johansson@halmstad.se

Tittie Årstrand, studie- och yrkesvägledare
tittie.arstrand@halmstad.se

Share